Tunceli'de çatışma! Belediye ekiplerine de ateş açtılar

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide çatışma Belediye ekiplerine de ateş açtılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 17:46

Tunceli'nin Hozat İlçesinde PKK’lı teröristler, yola yerleştirdikleri patlayıcıyı, dün izinli ağaç kesimine giden 3 kişinin bulunduğu araç geçerken infilak ettirdi. Saldırıda sivillerden 1 kişi ölürken, bölgedeki çatışmalar nedeniyle 2 kişi hakkında bilgi alınamadı. Bugün cenazeyi almaya giden belediye ekipleri de teröristlerin saldırısına uğradı. Belediye ekipleri güvenlik güçlerinin yardımıyla ilçeye getirildi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş’tan geldikleri belirtilen 3 kişi, dün Yenibaş Jandarma Karakolu etrafındaki ağaçları Orman İşletme Müdürlüğü’nden aldıkları izinle kesmek için araçla giderken, PKK’lı teröristler karakol yakınlarında yola döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattı.

Saldırıda araç parçalanırken, patlama üzerine karakoldan gelen askerlere de teröristler otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırı bölgesinde yola tuzaklanmış başka el yapımı patlayıcılar ve çatışmalar nedeniyle, gece helikopterle çatışma bölgesine takviye timler indirildi. Sabah erken saatte zırhlı araç desteğinde patlama bölgesine giden güvenlik güçleri, parçalanan araçtaki 1 kişinin cesedine ulaştı. Bu sırada bölgede pusu kuran teröristler güvenlik güçlerine ateş açması üzerine yeniden çatışma çıktı. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında aralıklarla çatışmalar sürdüğü için, araçtaki diğer 2 kişiye ise ulaşılamadı.

Haberin Devamı

BELEDİYE EKİBİNE DE ATEŞ AÇTILAR

1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de akıbetinden haber alınmadığı bombalı saldırının ardından bugün Hozat Belediyesi, 1 cenaze ile parçalanan araçtan geriye kalan parçaları almak için çekicinin de arasında olduğu 3 personelle 3 araç gönderdi. Belediye ekipleri 1 kişinin cenazesi ile topladıkları araç parçalarını alıp geri dönerken, PKK’lı teröristler Çakmaklı Mezrası yakınlarında belediye ekiplerine otomatik silahlarla ateş açtı. Açılan ateşte araçlar isabet alırken, belediye personelinden yaralanan olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

PERSONEL BELEDİYE BAŞKANINI ARADI

Haber verilmesi üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma bölgesinde kalan belediye personeli, Hozat Belediye Başkanı CHP’li Celaleddin Polat’ı telefonla arayarak yardım istedi. Başkan Polat da beraberinde bulunan gazetecilerle, bölgeye gitmek üzere yola çıktı. Ancak, bölgede önlem alan güvenlik güçleri Polat’ın, güvenli olmadığı gerekçesiyle bölgeye geçişine izin vermedi.

OPERASYON DÜZENLENİYOR

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Tunceli Valisi Osman Kaymak’ı telefonla arayarak, personelinin çatışma bölgesinde kaldığını ve kurtarılması için yardım talebinde bulundu. 

Haberin Devamı

PKK’NIN ATEŞ AÇTIĞI BELEDİYE EKİBİ İLÇEYE ULAŞTI

Belediye ekipleri, takviye güvenlik güçlerinin yardımıyla ilçeye getirildi. Cenaze aracının açılan ateşte isabet aldığı, atılan bir roketatarın ise isabet etmediği öğrenildi. Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, bölgeye giden 3 belediye personeli ve gazetecileri, bilgilerine başvurmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdü.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "09.09.2016 günü Hozat ilçemiz kırsalında güvenlik güçlerimizce sivil bir aracın patlatıldığı tespit edilmiştir. Olay yerinde parçalanmış halde bulunan araçta; orman kesimi işiyle iştigal eden 3 özel müteşebbis olduğu değerlendirilmektedir. Şahıslardan 1’inin ölmüş olduğu tespit edilirken, diğer 2’sinin akıbeti konusunda çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

OPERASYON SÜRÜYOR

Güvenlik güçleri, bölgede bulunan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Teröristlerin bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınırken, bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!