Tunceli şehidi Astsubay Mehmet Yılmaz'a uğurlama töreni

Güncelleme Tarihi:

Tunceli şehidi Astsubay Mehmet Yılmaza uğurlama töreni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 12:20

Tunceli şehidi Astsubay Mehmet Yılmaz'a uğurlama töreni

Haberin Devamı

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)- TUNCELİ'de dün gece  PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Elazığ'da düzenlenen törenin ardından uçakla Ankara'ya gönderildi.
Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün gece merkez Esenyurt Mahallesi'nde bir grup teröristin bulunduğu belirlenince operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz ile 2 uzman çavuş da yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yarılı askerlerden durumu ağır olan Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.
Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz için bugün Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, şehidin eşi Kübra Yılmaz, şehidin babası, yakınları, askeri erkan ve çok sayıda kişinin katımıyla yapılan törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu, dua edildi.
Tunceli Valisi Tuncay Sonel yaptığı konuşmada, şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın bir ay önce göreve başladığını ve acılarının büyük olduğunu söyledi. Vali Sonel, şöyle dedi:
"Tarifi mümkün olmayan duygular var içimizde.  Bu duyguları anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir ay önce Tunceli ailemize katılan Mehmet Yılmaz’ı dün şehit verdik. İki uzman çavuş kardeşimiz de hafif yaralı ve tedavisi sürüyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar üzerinde dün de bugün de gelecekte de maalesef kirli oyunlar oynanmaktadır.  Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz güçlüdür, azimlidir ve kararlıdır. O dağlarda gezen eşkıyalara, hainlere, kalleşlere ve adeta fare niteliğindeki o pisliklere bu devletimiz  gereken cezayı verecektir. Terörle mücadelede, kahraman askerlerimizle, polislerimizle, devletimizin tüm birimleriyle, Cumhurbaşkanımızın her türlü maddi ve manevi desteği ile üstesinden gelinecektir. Biz buna inanıyoruz. Devletimizin güçlü ve azimli kararlılığı ile bunların başı ezilecektir ve ezilmektedir. Birlik ve beraberlikle bu terörün başını ezmek için yemin ediyoruz. Allah bize de şahadet mertebesi nasip etsin."
Konuşmaların ardından Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Kırıkkale'de toprağa verilmek üzere uçakla Ankara'ya uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!