Tunceli merkezli 4 ilde terör operasyonu: 16 gözaltı 

Güncelleme Tarihi:

Tunceli merkezli 4 ilde terör operasyonu: 16 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 15:21

Tunceli merkezli 4 ilde terör operasyonu: 16 gözaltı 

Haberin Devamı

TUNCELİ, (DHA) - TUNCELİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, polis ve jandarma ekiplerinin Tunceli, İstanbul, Diyarbakır ve Elazığ'da, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YPS'ye yönelik düzenlediği operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Tunceli'nin Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na da bir grup PKK'lı terörist tarafından sabah saatlerinde taciz ateşi açıldı.
Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli, İstanbul, Diyarbakır ve Elazığ'da PKK'nın şehir yapılanması YPS mensuplarının yakalanmaları için polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla düzenlenen operasyonlarda 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Tunceli Valisi Tuncay Sonel imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölücü terör örgütünün şehir yapılanması YPS'ye (Sözde Sivil Savunma Birlikleri) yönelik ilimiz merkezli İstanbul, Diyarbakır ve Elazığ illerinde müşterek olarak icra edilen operasyon kapsamında; 13'ü ilimizde olmak üzere toplam 16 şahıs gözaltına alınmış, 6 şahsın ise aranmasına devam edilmektedir" denildi.
İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINA TACİZ ATEŞİ
Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde bu sabah saatlerinde Doğum Tepesi'nde bulunan bir grup PKK'lı ilçenin girişindeki Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Teröristlerin saldırısına askerlerin karşılık vermesi üzerinde yaklaşık 10 dakika süren çatışma yaşandı. Çatışmanın ardından PKK'lılar ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi. Jandarma Özel Harekat timleri PKK'lıların kaçtığı bölgeyi ateş altına alırken, teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için hava destekli operasyon başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!