Tuna Üzümcü Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Tuna Üzümcü Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 15:11

Antalyaspor, Bursaspor'dan Tuna Üzümcü ve Fransa'nın Caen takımından Gregory Proment'i transfer etti.

Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Tuna üzümcü ve Gregory Paroment katıldı. Bursaspor'dan transfer edilen Tuna Üzümcü ile bir, Fransız futbolcu Gregory Proment ile de bir yılı opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzalandı.

Başkan Akıncıoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, Antalyaspor'un transfer faaliyetlerinin devam ettiğini, bu kapsamda bugün iki imza gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tuna'nın, Turkcell Süper Lig'de yıllardır başarılı bir performans sergilediğini belirten Akıncıoğlu, “Tuna'nın gelecek sezon da başarılı bir performans sergileyeceğine ve Antalyaspor'a katkı sağlayacağına inanıyoruz. Teknik heyetin Tuna'ya güveni tam. Kariyerini daha üst seviyeye çıkaracağına eminiz. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fransız futbolcu Proment'in de Fransa liglerinde uzun süredir top koşturduğunu belirten Akıncıoğlu, teknik heyetin Proment'i geçen sezondan bu yana takip ettiğini kaydetti.

Proment'in Fransa Birinci Ligi'nde 226 maçta forma giydiğini, Fransa ikinci liginde de 125 maçta oynadığını bildiren Akıncıoğlu, “Proment orta sahada oynuyor. Fransız liglerinde 20'nin üzerinde gol attı. Teknik ekibin çok güvendiği ve Antalyaspor'un ihtiyacı olan bir oyuncu. Fransız oyuncunun Antalyaspor'a katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Proment'in Fransa dışında ilk yurt dışı kariyerini Antalyspor'da gerçekleştireceğini vurgulayan Akıncıoğlu, Fransız futbolcunun tecrübeli bir oyuncu olduğunu ve Turkcell Süper Lig'e uyum sağlayacağına inandıklarını söyledi.

“KENDİ KARİYERİMDEN ÖNCE OYNADIĞIM TAKIM DAHA ÖNEMLİ”

Tuna Üzümcü de, teknik direktör Mehmet Özdilek'in kendisini aradığını ve çalışmak istediğini söylediğini belirterek, bunun gurur verici olduğunu kaydetti.

Antalyaspor'a tereddüt etmeden transfer olduğunu dile getiren Tuna, “Bana Antalyaspor formasını layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bursaspor'da da güzel bir sezon geçirdim. Oradaki herkese de teşekkür ediyorum. Şu anda Antalyaspor oyuncusuyum ve kırmızı-beyazlı kulüp için elimden geleni yapacağım. İnşallah burada çok işler yapacağız” dedi.

Fransız futbolcu Gregory Proment de, Antalyaspor'a transfer olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Daha önce teknik direktör Mehmet Özdilek tarafından izlendiğini anlatan Proment, futboluna Özdilek'in katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Transferinde emeği geçen herkese teşekkür eden Proment, “Antalyaspor, geçtiğimiz sezon çok iyi başarılar yakaladı. Bu sezon ise hem şahsen hem de takım olarak daha iyi başarılar yakalayacağımıza inanıyorum. Buraya gelmeden önce Antalyaspor'un maçlarını izledim. Antalyaspor, Mehmet hoca ile birlikte takım olarak iyi oynuyor. Herkes birbirine güveniyor” diye konuştu.

Caen takımının sözleşmesini uzatmak istediğini, ancak tercihini yurt dışında futbol oynamaktan yana kullandığını anlatan Proment, “Kulüplerin hedefi çok önemli. Bu nedenle de kendi kariyerimden önce oynadığım takım daha önemli” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!