Tuna: TORTEK bilgi paylaşma merkezi oldu

Güncelleme Tarihi:

Tuna: TORTEK bilgi paylaşma merkezi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 14:08

Tuna: TORTEK bilgi paylaşma merkezi oldu

Haberin Devamı

MERSİN’de merkez Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nı (TORDTEK) 'bilginin en güzel paylaşıldığı eğitim merkezi' olduğunu söyledi.
Başkan Tuna, TORTEK’i ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi. Takı tasarım, ahşap boyama, ev mefruşatı, sanayi makineleri, iğne oyası, gümüş takı işlemeciliği, güzellik uzmanlığı ve kuaförlük branşlarında üretilen ürünleri inceleyen Başkan Tuna, "TORTEK, artık sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de adından sıkça söz ettiren çok özellikli bir projedir" dedi.
62 mesleki eğitim sınıfında, 24 branşta verilen eğitimlerle TORTEK’in bugüne kadar 17 bin kişiyi meslek sahibi yaptığını belirten Tuna, şunları söyledi:
"Usta öğreticilerimizin nezaretinde el becerilerini eğitim ile bütünleştiren kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri satarak da aile ekonomilerine katkıda bulunmaktadır. Belediye olarak kursiyerlerimizin önünü açmak adına ilçemizde çeşitli noktalarda satış merkezleri oluşturduk ve bununla ilgili zeminler de hazırlıyoruz. Yani böylelikle TORTEK’te üreten elleri oluşturmanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir. İşte TORTEK, bilginin paylaşıldığı bir merkezdir. TORTEK, el sanatlarından spora kadar her branşta verilen eğitimlerin yanı sıra birbirlerini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurulmasına vesile olan bir yapı haline de geldi."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!