Tuna Kiremitçi'den imece usulü albüm

Güncelleme Tarihi:

Tuna Kiremitçiden imece usulü albüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 15:29

Yeni yıla güzel bir albümle girdik. Müzikteki maddi/manevi tıkanıklığı alternatif bir yol ve biçimde aşmaya çalışıyor Tuna Kiremitçi. Şarkılarını birbirinden kıymetli isimleri yanına alarak söylüyor ve bunu yüksek olmayan bir bütçe dahilinde yapıyor.

Haberin Devamı

Herkese örnek olması gereken bir yol ya da çözüm. Tek ya da çok şarkı fark etmez, binlerce lira yatırılan projeler kuruttu piyasayı. Daha binlerce liralık uçuk kliplerse bu yakadaki denizi bitirdi. Bu işe ayrılabilecek kaynaklar tamamıyla kurudu.

Zaman tedbirli/tutumlu, hatta cimri olma zamanı. Olabilecek en asgari bütçelerle, yapabileceklerinin en iyisini yapmaya gayret etmeli firma, prodüktör, şarkıcı ve müzisyenlerimiz. Deniz bitti ama müzik bitmez. Ya da bitmemeli. Bunun için de, öncelikle şarkının/albümün hazırlanması aşamasında pahalı işlerden kaçınılmalı. Daha mühimiyse, çakma Hollywoodvari kliplerden vazgeçilmeli.

Tuna Kiremitçiden imece usulü albüm

Haberin Devamı

Çok para gömülmüş bir klibin bırakın müziği, kime ne faydası var ki? Bir klip boyu beş değil on beş kıyafet değiştirseniz ne olur? Şarkı değişir, güzelleşir mi? Klibinizi Batman’ler, Superman’ler şenlendirse ne olur? Hatta hatta, King Kong çıksa orta yere ve Jessica Lange’i tek eliyle havalandırdığı gibi sizi de kapıp havalandırsa ne olur? Hiçbir şey. Şarkınıza en ufak bir şey katmaz. Binlerce kere seyredilmekle kalır, ne kariyerinize bir şey eklenir ne de cebinize bir şey girer.

Kiremitçi’nin yeni albümü bütün bu izansız gösterişe bir alternatif oluşturma çabasında. Makul bir bütçeyle albüm ve aynı sıralarda yapılan kayıtlardan montajlanmış klip(ler). İkisi birden. Hem şarkı, hem klip, şarkının altını çok daha fazla çizen hakiki görüntülerden oluşuyor.

MÜZİK TUTKUSU CİDDİ

 

 

Daha çok popüler ve çok satan bir yazar olarak biliniyor Kiremitçi. Ama müziğe tutkusu daha ciddi ve hakikidir. “Haydi bir de şarkı/türkü söyleyeyim” diyenlerden değildir. Tam aksine; müzikle bağları çok eskiler uzanır. ‘Kumdan Kaleler’ adlı grubuyla yaptığı aynı isimli albüm orta yerde duruyor hâlâ. Daha yakın bir tarihte ‘Atlas’ adını verdiği grubuyla yaptıkları da... Arada solo bir albüm de yaptı ama o da gayet iyi biliyor ya da hissediyor olmalı; yalnız değil de birileriyle sırt sırta verdiğinde çok daha iyi işler çıkarabiliyor. Birden fazla elin sesi çok ama çok daha gür çıkıyor.

Haberin Devamı

Yeni albümde birbirinden kıymetli isimleri konuk etmiş. Rock dünyamızın en iyi ve ayrıksı kadın seslerinden Pamela ile Özge Fışkın; her daim yenilikçi Jehan Barbur; her defasında, her şarkısıyla yürekleri derinden etkileyen Gülay; kırık kalplerin kısılamaz çığlığı Yıldız Tilbe; işin pop(üler) tarafında duruyor. Kiremitçi’yi anlayan, yapmak istediklerini kavrayan Öykü Gürman ile Gülçin Ergül, gencecik yaşına rağmen onlarca yıllık bir tecrübeye yaslanırmış gibi şarkılarını söyleyen Sena Şener ve kendi alanlarının en iyi isimleri arasında yer almakla kalmayıp işin şarkı tarafını da (hem de layıkıyla) başaranGonca Vuslateri ile Gökçe Bahadır, ‘Ve Arkadaşları’ iddiasının altını doldurmakla kalmamış, çağlayan olup resmen taşmış.

Haberin Devamı

Yeni bir yılla birlikte erkenden gelen iyi bir albüm. İçine dalıp yüzmekten imtina etmemeli.

İlk konser‘Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları’ projesi 17 Ocak 2017’de Babylon sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor. Kapı Açılış 20.30Konser Başlangıç 21.30Bilet: 67.25 TL(Biletix fiyatıdır.)

BAKMADAN GEÇME!