TÜMSİAD'dan referandum kararı

Güncelleme Tarihi:

TÜMSİADdan referandum kararı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 15:53

TÜMSİAD'dan referandum kararı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi, referandum oylaması öncesinde kararını açıkladı. Başkan Mustafa Kazım Apa, genel merkezin ‘evet’ oyu kullanma kararı aldığını ve Gaziantep teşkilatı olarak kendilerinin de referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını ifade etti.

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Kazım Apa, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yapılan istişareler sonrası referandumda kararlarının evet olduğunu açıkladı. Yönetim kurulu ve diğer tüm üyelerin görüşlerine de başvuran Başkan Apa, "Burada mühim olan neden 'evet' dediğimizi anlamak ve gerekçelerini sıralayabilmektir. Bizlerde tüm maddeleri inceledik ekonomik ve siyasi gelecek açısından 'evet' kararının doğru olacağına karar verdik" diye konuştu.

Apa, referandumla ilgili bir siyasi partinin uzantısı veya bir siyasi partinin emriymiş gibi bir yaklaşım sergilemediklerini belirterek şöyle dedi:

"Ülkenin geleceği, ülkenin önündeki çakıl taşlarının temizlenmesi, daha kaliteli bir demokrasi ve daha kaliteli bir yaşam düzeyi bizim için çok önemlidir. TÜMSİAD Genel Merkezimiz, referandum oylamasıyla ilgili siyaseti düşünmeden, ülke menfaatini ön planda tutarak görüşünü ortaya çıkarmıştır. Yönetim olarak genel merkezimizin açıklamaları üzerine tartışarak, iyi tasarlanmış, zemine iyi oturmuş bir şekilde konuyu ele aldık. Referandum oylamasında, bütün arkadaşlarımızla birlikte evet oyu kullanma kararı aldık. Değişecek olan 26 Anayasa maddesinin bizim için dönüşüm olduğunu düşünüyoruz. Aslında yetersiz bir çalışma da olduğuna inanıyoruz. Bunun bu ülkeye dar gelen bir elbise olduğuna da, aslında daha güçlü değişikliklerin yapılması gerektiğine de inanıyoruz. Buna, daha güçlü anayasa değişiklikleri yapılmasına ışık tutsun diye 'evet' diyoruz."

Apa, referandumda tüm herkesin birbirinin kararına saygı duyması gerektiğine de değinerek, 'Bu demokratik yarış toplum huzurunu olumsuz etkilememelidir. Toplumsal huzurumuzu koruyarak bu süreci atlatmalıyız. Sonuç ne olursa olsun, hepimizin sağduyulu olması gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!