TÜMSİAD Tanışma ve İstişare Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

TÜMSİAD Tanışma ve İstişare Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 12:44

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yozgat Şubesi, tanışma ve istişare toplantısı düzenledi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik AŞ Genel Müdürü Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, yazar Mustafa Çiftçi, TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.

Çatar, toplantıda yaptığı konuşmada, 2005 yılında kurulan TÜMSİAD’ın küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) kurumsallaşma sürecini, ileriye dönük büyüme hedeflerini ve profesyonelleşme adımlarını izleyerek uluslararası ticaret hacmini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.

TÜMSİAD olarak Yozgat’ın ekonomik hayattaki yerini biraz daha ileriye taşıyarak, gerek üyeleri gerekse diğer ticari kuruluşlarla entegrasyonunu hedeflediklerini dile getiren Çatar, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"TÜMSİAD, dünya genelinde 45 ülkede temsilciliği, ülkemizde 56 ilde şubesi ve totalde 12 bin üyesiyle gelişen ve hızla büyüyen dünya portföyünde istikrarlı ve kalıcı adımlarla ilerlemektedir, Yozgat’ta 70 üyesiyle KOBİ’lere hizmet vermeyi görev edinmiş bir sivil toplum örgütlenmesidir. 2010 yılından bu yana AB KOBİ Haftası etkinliğine, etkin bir biçimde katılım sağlayan TÜMSİAD, 2010 ve 2011 yıllarında en fazla etkinlik düzenleyerek Avrupa’da 37 ülke arasında en etkin STK seçilmiştir. 2010 yılında Avrupa’da gerçekleştirilen bin 504 etkinliğin 43’ünü gerçekleştiren TÜMSİAD, 2011 yılında faaliyetlerini 10 katına çıkararak bin 476 etkinliğin 464'ü gerçekleştirmiştir. Yine 2012 ve 2013 yıllarında da artarak devam eden etkinlikleriyle STK’lar içerisinde liderliğini korumuştur."

Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik AŞ Genel Müdürü Osman Coşkun ise TÜMSİAD’ı kurulduğu günden itibaren yakından takip ettiğini belirterek, uluslararası platformda çok önemli açılımlar yapabileceğini söyledi.

Coşkun, TÜMSİAD üyelerinin her türlü sıkıntısında yanlarında olacağını dile getirdi.

Çatar, konuşmaların ardından, Osman Coşkun ve Türkiye Yazarlar Birliğince yılın hikaye yazarı seçilen Mustafa Çiftçi’ye plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!