Tümkasder’den Bolu Dağı’na Dev Türk Bayrağı

Güncelleme Tarihi:

Tümkasder’den Bolu Dağı’na Dev Türk Bayrağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 17:07

TÜMKASDER'DEN BOLU DAĞINA DEV TÜRK BAYRAĞI ( MUHAMMED KÖMEÇOĞLU-KASTAMONU/İHA)

Tekirdağ Tüm Kastamonular Derneği (TÜMKASDER) Manisa ve Kastamonu’nun ardından Bolu Dağı’na 102 metrelik dev Türk Bayrağı astı.
Ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmaları ile adından söz ettiren Tekirdağ Tüm Kastamonulular Derneği Kastamonu ve Manisa’nın ardından Bolu Dağı’na 102 metrelik dev Türk Bayrağı astı. Konu hakkında açıklama yapan TÜMKASDER Basın ve Sosyal İşler Başkanı Rasim Gürsoy Türkiye’nin 7 bölgesinde Türk Bayrağı dalgalandırmayı hedeflediğini ifade ederek, “Manisa terminaline 50 metre, Kastamonu Yaralıgöz Mevki’ne asmış olduğumuz 90 metre bayrağın ardından Bolu Dağı’nın en yüksek tepesine 102 metre ebadında Türk Bayrağı astık. Şanlı Türk Bayrağı’mız Bolu Dağı’nın en yüksek tepesinde gururla dalgalanıyor” dedi.
2016 yılında Kastamonu Kalesi’ne eşi olmayan büyüklükte bayrak asacaklarını vurgulayan Rasim Gürsoy, “Amacımız Kurtuluş Savaşı’nda en çok şehit vermiş olan Kastamonu’nun manevi önemini daha fazla ortaya çıkarmak. Kastamonu Çanakkale’de en çok şehit veren illerden birisidir. Atalarımız büyük zorluklar içerisinde bu güzelim vatanımızı bizlere armağan ettiler. Kanlarını, canlarını bu milletin istikbali için ortaya koydular. Biz de atalarımızın mübarek kanları gibi kıpkırmızı ay yıldızlı, al bayrağımızı memleketimizin dört bir yanında dalgalandırmak istedik. Kendimce böyle bir karar aldım ve dernek üyelerimiz ile iş adamlarımızdan büyük destek gördün. Milletimizin birliğine, dirliğine, bölünmez bütünlüğüne kast etmeye çalışanlara inat ay yıldızlı bayrağımızı herkes görsün diye dalgalandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!