Tümer, Tufanbeyli'ye doktor istedi

Güncelleme Tarihi:

Tümer, Tufanbeyliye doktor istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 11:52

Tümer, Tufanbeyli'ye doktor istedi

Haberin Devamı

 Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana'nın en uzak ilçesi olan Tufanbeyli'de partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.
İlçede vatandaşların sorunlarını dinleyen Tümer, daha sonra Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Esnafları da gezen Tümer, Tufanbeyli'de hayvancılık ve tarımın yeterli destek almadığını belirterek, "Daha önce bu bölgede yaşanan sulama sorunun dikkat çekmiştik. Yetkililer de bu çağrıya kayıtsız kalmadı. Sorun çözülme aşamasına geldi. Damlalı göletinin de bir an önce hayata geçirilmesi çiftçimizi rahatlatacak. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ilçe çiftçisinin buğdayını depolayabilmesine olanak tanımalı. Çiftçinin depolama için başka bölgelere gitmek zorunda bırakılmaması gerekiyor" dedi. 
ZORUNLU HİZMET KAPSAMINA ALINMALI 
Tümer, ilçede uzman doktor ve hastane ekipmanı konusunda sıkıntıya tanık olduğunu kaydederek, "31 Ağustos 2016'da Adana'da açıklama yapan önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tufanbeyli'deki doktor eksikliğini gidereceğine söz vermişti. Ancak şu ana kadar bu sorun giderilemedi. Adana'ya 190, Kahramanmaraş'a 140 ve Kayseri'ye 160 kilometre uzaklıkta olan Tufanbeyli'de yaşayan vatandaşların sağlık ve eğitimde yaşanan sorunlar karşısında bu kadar yolu gitmek zorunda kalıyor. İlçenin zorunlu hizmet kapsamına alınması gerekiyor" diye konuştu.
 

ADANA
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!