Tümay Özokur kimdir ?

Güncelleme Tarihi:

Tümay Özokur kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 15:51

Ünlülerin menajeri Tümay Özokur kimdir ?

Haberin Devamı

Tümay Özokur 1968 yılında Bursa’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Bursa’da tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. (1985)

Türkiye’nin ilk oyunculuk ajansı Tümay Özokur Kariyer ve Şöhret Yönetimi’nin kurdu. (1999)

Sanatın ve sanatçının ölümsüzlüğüne inanan Özokur, Türkiye’de televizyon, sinema ve tiyatronun hem akıllarda, hem yüreklerde yer etmiş, yaşamını sanatına adamış usta isimlere menajerlik hizmeti vermektedir.

Sektörün öncü markası olarak çok sayıda ünlü isme şöhretin kapılarını açmıştır. Fırat Tanış, Demet Evgar, Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım, Mustafa Üstündağ, Öykü Çelik, İlker Ayrık, Gökçe Bahadır, Burçin Abdullah, Aslıhan Güner, Barış Falay, Hatice Aslan, Ahmet Saraçoğlu, Barış Arduç, Ceyda Ateş, Başak Parlak ve Yağmur Tanrısevsin şöhrete kavuşturduğu isimlerden bazılarıdır.

Haberin Devamı

Işıl Yücesoy, Bennu Yıldırımlar, Cezmi Baskın, Caner Cindoruk, Asuman Dabak, Ruhsar Öcal, Yılmaz Gruda, Ayten Uncuoğlu, Arsen Gürzap, Salih Güney, Yıldız Kültür, Serpil Tamur, Ateşböceği Ercan gibi Türk seyircisinin sevgisini kazanmış birçok sanatçıyı temsil ederek, sektöre menajerlik ve kariyer yönetimi hizmeti vermeye devam etmektedir.

Sektöre vefa borcu olarak 2013 yılında Tümay Özokur Yaşam Atölyesi’ni kuran Özokur, kameranın büyülü bakışına kapılmış, şöhrete açılan kapılardan henüz ilk adımını atmış, hayallerinden aldığı cesaret ile zihnen, bedenen ve ruhen kendini kariyerine adamaya hazır yeni yeteneklere ışık olmaktadır. Oyunculuk eğitiminin yanısıra Atölye'de kadına, yaşama, çocuğa, sevgiye, ilişkilere dair konusunda uzman özel eğitmenler tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle yaşamlara Işık tutulmaktadır.

Görsel ve yazılı medya da çeşitli görevlerde bulunan Tümay Özokur, Flash TV’de ‘Akşamdan Akşama’, ‘Düğünümüz Var’, ‘Günden Geceye’ programlarının yapımcısı ve sunucusu, Radyo D ve Günaydın FM’de program sunucusu, ‘Yangın ve Güvenlik’ adlı dergide editör olarak çalıştı.

Kadın dergisi ‘Moda’nın editörlüğünü, Tele-Sine reklam şirketinde prodüksiyon asistanlığını, ‘Tam Pansiyon’, ‘Taksim-Sarıyer’, ‘Yasemince’ ve ‘Gurbetçiler’ dizilerinde yapım koordinatörlüğünü üstlendi. (Yıl 1991-1999)

Haberin Devamı

Önce “"Annenin Günlüğü" ardından "Doraca" ve son olarak da "Ağaç Yaşken Eğilir” isimli programlarla ekranda oğlu Dora ve kızı Karen Berana'yı dünyaya getiren Tümay Özokur,ekranların rakipsiz tek anne-çocuk programını yaptı.Hamileliğinin her aşamasını ve sonrasını bilinçli yaşamak isteyen anne-babalara bir bebeğin tüm gelişim sürecini “Annenin Günlüğü” isimli programla anlatarak bir ilke daha imza attı.Programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. (Yıl 2005-2013)

2006-2013 tarihleri arsında Baby&You Dergisi’nin de genel yayın yönetmenliğini sürdürdü…


Fotoğraf sanatçısı Şahin Tuhan ile mutlu bir evliliği (2004) olan Tümay Özokur, Dora (2006) ve Karen Berena (2013) adında biri erkek biri kız 2 çocuk dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Tümay Özokur, film endüstrisine hizmet verdiği ajansta ünlü isimlerin kariyer yönetimini yürütmekte olup halen ‘Ajans Başkanı’ olarak görevini sürdürmektedir.

Tümay Özokur kimdir

 

BAKMADAN GEÇME!