Tüm zamanların rekortmeni usta yönetmenin sırrı

Güncelleme Tarihi:

Tüm zamanların rekortmeni usta yönetmenin sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 11:08

Tüm zamanların en fazla hasılat elde eden iki filminin; Avatar ve Titanic’in yönetmeninin, James Cameron’un büyüsü nedir sizce? Usta yönetmenin hayatında küçük bir yolculuğa çıkalım.

Haberin Devamı

Sinemaya kısa metraj bilim-kurgu filmi Xenogenesis’le adım atan James Cameron, öyle kült yapımlara imza attı ki; Avatar’ın devam filmleri için hazırlık yapılırken, ünlü yönetmeni tekrar hatırlamak istedik.

Asıl çıkışını 1984 yılında The Terminator filmiyle yapan Cameron, bilim-kurgu türüne yeni bir soluk getirmek şöyle dursun; adeta sınıf atlatmıştı. The Terminator’den iki yıl sonra yazıp yönettiği Aliens’la, sinema dünyasında artık bir James Cameron markasından bahsediliyordu.

Haberin Devamı

Tarihler 1997’yi gösterdiğinde ise, senaryosu gerçek bir hikayeden esinlenilerek yazılan Titanic’le tanışacaktık. ‘’En İyi Yönetmen’’ dahil toplam 11 dalda Oscar kazanan film, elde ettiği 2.2 milyar dolar hasılatla, Box Office sıralamasında birinciliği uzun yıllar bırakmayacaktı. Titanic’i ikinci sıraya iten yapım ise 2009 yılında yine bir James Cameron filmi oldu. ‘’Fusion Camera System’’ teknolojisinin ilk kez kullanıldığı Avatar filmi, 2.7 milyar dolar hasılatla, tüm zamanların en çok kazandıran filmi olarak hala zirvede bulunuyor. Bakalım, Cameron kendi rekorunu kırabilecek mi?

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

 gerekeniyap.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!