Bağımlılığa karşı savaş başlatılacak

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılığa karşı savaş başlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 10:05

Kadın istihdamının artırılması, üstün zekalı/yetenekli çocukların eğitimi gibi birçok sosyal içerikli projeleri yürüten Sosyal Politikalar Derneği, mayıs ayında da ( her türlü kötü) “Bağımlılık”la savaş başlatıyor. Tüm yurtta bağımlılıkla mücadele için “çalıştaylar” oluşturulacak.

Haberin Devamı

Sosyal Politikalar Derneği, sosyal politikalar alanında (uygulanabilir projelere) yüksek lisans ve doktora tezlerine destek verecek. Dernek, gençlerden projeler bekliyor.

Merhum Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in hem fikir babası olduğu hem desteklediği Sosyal Politikalar Derneği’nin sosyal ve toplumsal içerikli çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor.

TÜM YURTTA ÇALIŞTAYLAR OLUŞTURULACAK

Sosyal Politikalar Derneği, Mayıs ayında (içki sigara, uyuşturucu v.s)“ “zararlı bağımlılıklar” ile ilgili olarak büyük bir çalıştay başlatıyor… Konuya ilişkin bilgi veren Sosyal Politikalar Derneği Başkanı Esat Ertaç Erbesler, toplumda sosyal hayatı tehdit eden her türlü kötü bağımlılığa karşı (ülkenin her yerinde) farkındalığı artırmak istediklerini kaydetti ve “2016 Mayıs ayının 3. haftasından itibaren başta İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere, STK temsilcileri, yerel yönetimlerin-belediyelerin yetkilileri, emniyet teşkilatımızın konuya ilişkin uzmanları olmak üzere geniş bir katılımlı toplantılar düzenleyeceğiz. İstanbul’da başlayacak toplantılar, tüm yurtta devam edecek.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE”

Haberin Devamı

Bu çalıştayların ardından ise 2. Sosyal Politikalar Sempozyumu düzenleneceğini ifade eden Erbesler, “Başta sigara olmak üzere her türlü bağımlılığa karşı yoğun bir mücadele başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz ve birçok kurum ve kuruluş temsilcisinin katılacağı Sempozyumda ise çalıştay toplantılarında elde edilen bulgular ve varılan neticeler halkın dikkatine sunulacak” vurgusunda bulundu.

“YÜKSEK LİSANS- DOKTORA TEZİ BURSU İÇİN GENÇLERİ BEKLİYORUZ”

Öte yandan, yerel yönetimlere proje danışmanlığı hizmeti de veren Sosyal Politikalar Derneği’nin Başkanı Esat Ertaç Erbesler, geçtiğimiz yıl 1. Sosyal Politikalar Sempozyumu’nda ise sosyal devlet, sosyal dışlanma ve dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek, “Sosyal adalet ve sosyal eşitlik için yeni sosyal politikalar geliştirmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Esat Ertaç Erbesler, bu kapsamda, kurum olarak gençlere burs verdiklerine de dikkat çekerek, “Sosyal politikalar alanında (uygulanabilir projelere) yüksek lisans ve doktora tezlerine destek olacağız . Bu konuda araştırma yapan, proje hazırlayan gençlerimizi derneğimiz ile irtibata geçmelerini bekliyoruz “ açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!