Tüm yurt beyaza büründü

Güncelleme Tarihi:

Tüm yurt beyaza büründü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 11:22

Meteoroloji'den günlerdir yapılan soğuk ve kar yağışlı hava tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. Ülke genelinde sıcaklıkların 15 dereceye kadar düşmesi beklenirken, Bolu Dağı’nın TEM otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde etkili olan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun, Çorum ve Sivas'ın bazı ilçelerinde eğitim ve öğretime ara verildi.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Van'da gece başlayan kar sonrası kent merkezi beyaza büründü. Kentte 2 mahalleye ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. Karayolları ve Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini ve sıcaklığın sıfırın altında 15 dereceye kadar düşeceğini bildirdi. Bu arada Van'ın Kurubaş ile Karapet geçitlerinde etkisini artıran kar ve sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Tüm yurt beyaza büründü



Kar yağışının etkisini gösterdiği Hakkari'de kapalı köy yolunun bulunmadığı bildirildi. Kent merkezinde esnaf, iş yerleri önünde biriken karları temizledi. Şemdinli ilçesine bağlı Günyazı köyünden ilçe merkezine gelen minibüs, yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, minibüste hasar oluştu. Muş ve Bitlis'te de kar yağışının aralıklarla devam ettiği, belediye ve İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmaları ise devam ediyor.

Tüm yurt beyaza büründü



BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM YAVAŞLADI

Gece saatlerinde aralıkla yağan yağmur sabaha karşı kar yağışına dönüştü. Bolu Dağı’nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte yeşil alanlar, beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10 santime ulaştı. Zeminde yer yer etkili olan kar nedeniyle ulaşım yavaşlarken, aksama yaşanmadı.

METEOROLOJİ'DEN YOĞUN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  yarın ve Cuma günleri Doğu Karadeniz (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) ile Doğu Anadolu'nun doğusunda (Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Van, Ağrı, Muş, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan) beklenen yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (25-75 cm) olması beklendiğini,  başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendin.  Yoğun kar yağışlarının Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği belirtildi.

Tüm yurt beyaza büründü



Karayolları ekipleri, özellikle Bolu Dağı Tüneli’nin çıkış noktalarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Bolu Dağı’nın Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde karla birlikte sis de etkili oldu. Görüş mesafesini yer yer 20 metreye kadar düşüren sis sürücüleri zorladı. Karayolları ve trafik ekipleri güzergahta önlemlerini artırırken, sürücüler de kış koşullarına göre tedbirli yola çıkmaları konusunda uyarıldı.

MOGAN GÖLÜ BUZ TUTTU

Mogan Gölü üzerinde aşırı soğuklar nedeniyle 3-4 santim kalınlığında buz tabakası oluştu. Vatandaşlar göle taş atarak buzun kalınlığını test ettiler. Gölbaşı Belediyesi, kısmen buz tutan gölde vatandaşların üzerine çıkmaması için uyarı levhaları astı. Göl kenarındaki güvenlik görevlileri de buzlu gölün üzerinde yürümemeleri için vatandaşları uyardı. Buz tutan gölde balıkçı tekneleri ve göl bisikletlerinin de mahsur kaldığı görüldü. 

Tüm yurt beyaza büründü



Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölün buz tutmayan kenarına sığınan kuşlara yiyeçek atarak besledi. Başkan Duruay, "Soğuk nedeniyle aç kalan gölümüzün ev sahipleri karabatak kuşlarımızı beslemek bizlere ve Gölbaşılı vatandaşlarımıza düşüyor. Göl kenarındaki fıskiyemizi açık tutarak, kenar kesimlerinin buz tutmamasını, kuşlar için yaşama yeri sağlıyoruz. Meteorolojiden gelen verilere göre hava giderek soğuyacak. Vatandaşlarımızdan gölümüzün üzerine çıkmamasını önemle rica ediyoruz. Çünkü üzerine çıkmak çok tehlikeli olabilir. Ayrıca göldeki kuşlarımız için vatandaşlarımız evlerindeki ekmekleri biriktirerek kuşlarımıza atmalarını rica ediyoruz" dedi.


ERZURUM'A 1 AY SONRA KAR YAĞDI


Erzurum şehir merkezine bir ay sonra kar düştü. Sabah saat 07.00'de şehir merkezine kar yağışı toz şeklinde yağmaya başladı. Yağış, yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Kar yağışının önümüzdeki pazar gününe kadar devam edeceği belirtildi. 

Tüm yurt beyaza büründü



Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 14 derece olarak ölçüldü. Gündüz saatlerinde termometreler eksi 1 dereceyi gösterdi. Erzurum Valiliği meteorolojik uyarıda bulundu. Kuvvetli kar yağışının Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Kars'ı kapsayan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacağı belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşları uyarıldı.

EĞİTİME KAR ENGELİ
SAMSUN

Haberin Devamı

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nin tamamı, Salıpazarı İlçesi'nde bazı köyler ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi'nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.

SİVAS

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeni ile Sivas'ın Suşehri İlçesi’ndeki okullar bugünden öğlenden itibaren 1.5 gün tatil edildi. Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada bugün öğlen 12.00’den itibaren ilçedeki tüm okulların 1.5 gün süreyle tatil edildiği duyurulurken, ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı açıklandı.


Tüm yurt beyaza büründü


ÇORUM

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklama da, "30 Aralık 2015 Çarşamba ve 31 Aralık 2015 Perşembe tarihlerinde iki gün kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edilmiştir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelde iki gün izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Tüm yurt beyaza büründü



YOZGAT'TA KAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Sabah kara hazırlıksız yakalanan sürücüler güçlük çekerken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yolların buz olması sebebiyle vatandaşlar yollarda yürümede güçlük çekti. Yolda kayan araçlar kazaya sebep olurken, bir ambulans ise rampayı çıkamayınca geri dönmek zorunda kaldı.

Tüm yurt beyaza büründü


KIRŞEHİR'E MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Kırşehir’e mevsimin ilk kar yağışı gece saatlerinde başlarken, sabahın ilk ışıkları ile kartpostallık manzaralar oluştu. 2015 yılının son iki gününde başlayan yağışla ilgili açıklamada bulunan Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, “Kar yağışı aralıklı olarak devam edecek kar yağışından ziyade hava sıcaklıklarının -15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Kar sadece geçiş yaptı. Önemli olan soğuklara karşı yapılacak mücadele önümüzdeki hafta pazartesiye kadar yağışı şiddetli derecede beklememekteyiz" dedi.

Tüm yurt beyaza büründü


Haberin Devamı

NEVŞEHİR’DE AKŞAM SİS SABAH KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Nevşehir’de dün akşam etkili olan sis sabah saatlerinde ise yerini kar yağışına bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporlarına göre, tüm yurtta beklenen kar yağışı Nevşehir’de bu sabah saatlerinde başladı. Dün akşam saatlerinden itibaren Nevşehir’de etkili olan sis özellikle araç sürücülerine zor anlar yaşatırken etkili olan sis görüş mesafesini 5 metreye kadar düşürdü. Nevşehir’de akşam saatlerinde etkili olan sis ise yerini bu sabah saatlerinde ise kar yağışına bıraktı. Nevşehir’de kar yağışı hafta boyunca etkili olacağı öğrenildi.

Tüm yurt beyaza büründü


Haberin Devamı

KAYSERİ GÜNE BEMBEYAZ BİR GÖRÜNTÜYLE BAŞLADI

Tüm yurt beyaza büründü



Kayseri'de sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Belediye ekipleri yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yaparken, parklarda ve kaldırımlarda da kar temizleme çalışmaları yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler büyük zorluk çekti.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının Cuma gününe kadar devam etmesinin beklendiği, hava sıcaklığının ise eksi 12 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!