Tüm soruların cevapları bu programda

Güncelleme Tarihi:

Tüm soruların cevapları bu programda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

Kanal D’nin ilgiyle izlenen sağlık programı “Doktorum”, artık canlı olarak ekrana geliyor. Programın sunucuları Dr. Aytuğ Kolankaya ve Zahide Yetiş, “Çok kaliteli bir sosyal sorumluluk projesi oldu. Yakında diğer kanallarda da bu programın benzerleri yapılacak” diyor.

Haberin Devamı

Bize biraz “Doktorum” programın-dan ve oluşumundan bahseder misiniz?         

Aytuğ Kolankaya: “Doktorum”u kurgularken, iki şeye dikkat ettik. Birincisi, her şeyin uygulamalı olması, izleyicinin her şeyi bire bir görmesiydi. ıkinci ve en önemlisi de farkındalık yaratmaktı. Farkındalık yarattığınız zaman, insanlar ne yapacaklarını bilir.          

Zahide Yetiş: Bu programda vücudumuzun çalışma sisteminden, ameliyatlara kadar sağlık konusunda bilgiler veriliyor. Konusunun uzmanı kişiler, animasyonlar yardımıyla izleyiciyi bilgilendiriyor. Böylece insanlar kulaktan dolma bilgiler yerine, doğru bilgilere ulaşıyor.     

Aytuğ Kolankaya: Ben bu fikri benimseyip arkasında durduğu için Kanal D’ye de teşekkür etmek istiyorum. ılk defa kadın programlarının yer aldığı sabah kuşağında sağlık programı yayınlanıyor. Ben yıllardır kadın doğum uzmanı ya da tüp bebek uzmanı olarak sabah kuşağı programlarında çıkıyordum zaten ama bu tür programlarda rahatsız bir durum oluyor genelde. ıki türkücü arasında size beş dakika ayrılıyor, araya reklam giriyor, telefon geliyor… Bu bizim aradığımız ciddiyetten uzaktı. şimdi burada 2,5 saat boyunca istediğimizi rahat rahat anlatabiliyoruz.

* Program hafta içi her sabah yayınlanıyor. Bu durum zamanlama açısından sizi korkutmadı mı?      

Aytuğ Kolankaya: Aslında benim için çok iyi bir tecrübe oldu, çünkü programın halkla ciddi bir teması var. insanlar hem merak ettikleri soruların cevabını öğreniyor, hem bilgileniyor hem de tedavi oluyorlar. Bugüne kadar birçok kişinin tedavisini yaptık. Bu çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi. Yakında diğer kanallarda da benzer programların yapılacağını düşünüyorum.

* Program başlarda banttan yayınla-nıyordu, sonradan canlı yayına geçtiniz. Bu durum sizi nasıl etkiledi?

Aytuğ Kolankaya: Daha iyi tepkiler almaya başladık. Canlı yayın, enerjinin ve elektriğin yüksek olduğu bir tür.

* Zahide Hanım siz zaten sunuculuk yapıyordunuz, peki söz konusu sağlık programı olunca çekinceleriniz oldu mu?  

Zahide Yetiş: Daha önce de bu programı izliyordum. Sunuculuk teklifi bana gelince içinde yer almayı çok istedim. Çekincelerim olmadı ama bazı doktorların çok fazla tıbbi terim kullandığı oluyor, bazen onları daha anlaşılır duruma getiriyorum. Daha önce kadın, tartışma programları sundum ama şu programdan aldığım keyif bambaşka. Çünkü insanların dertlerine merhem oluyorsunuz. Sizi sokakta gördükleri zaman bakışları bile değişiyor.

Haberin Devamı

TÜM SORULARI YANITLIYORUZ

Haberin Devamı

* Programa izleyici katılımı nasıl?

Aytuğ Kolankaya: Bize her gün bin civarında mail ve telefon geliyor. Hepsini cevaplıyoruz. Burada 18 kişi, bir o kadar da hastanedeki ekibimizle tüm sorulara cevap veriyoruz.

Zahide Yetiş: Bir keresinde bir hanımefendi arayıp hamile kalmak istediğini ama sürekli düşük yaptığını söyledi. Daha sonra düşüklere tükettiği bir çayın sebebiyet verdiğini öğrendik. Adaçayı içtiği için rahmi kasılıyor, bu da düşüklere neden oluyormuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!