Tüm dünyanın dansı Ankara’ya taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Tüm dünyanın dansı Ankara’ya taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 00:00

Uluslararası Ankara Dans Festivali, görsel şölen yaşatmaya hazırlanıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarına özgü dans türlerini Ankara’da başarıyla temsil eden dans okulları ve grupları, yeteneklerini sahnede sergilemek için geri sayıma başladı.

Haberin Devamı

CERMODERN’de 6 Mayıs akşamı Shaman Dans Tiyatrosu’nun “Buluşma” isimli gösterisiyle başlayacak festival, 7 ve 8 Mayıs’ta üç farklı mekandaki gösterilerle devam edecek. Festival kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü “Türkler Gösterisi” ve Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye taşınan “Harem” balesi, Anadolu Gösteri Merkezi’nde izleyici ile buluşacak. Slovak ve Estonyalı halk dansları toplulukları ise Cermodern ve Optimum Alışveriş Merkezi’nde gösteriler yapacak. Festival boyunca tüm gösteriler halka açık ve ücretsiz olacak.
7 ve 8 Mayıs’ta Cermodern’e kurulacak festival alanı 11.00’de açılacak. Açılış saatinden itibaren gecenin geç saatlerine kadar dans gösterileri hız kesmeden devam edecek. Cermodern’de Ankaralı dans okulları ve yurtdışından gelecek gruplar gösteriler yapacak. Festivalle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için www.dansarkara.org adresini ziyaret edebilirsiniz.
Eğitim verilecek
Yenimahalle Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin desteklediği festivalde, dans okulları dileyen katılımcılara workshop çalışmaları ile dans eğitimi verecek. Festival, salsadan break dansa, hip hoptan capoeiraya, halk danslarından modern danslara kadar tüm dans türlerini içeriyor.
Latin ezgileri
TOBB Etü Eşli Danslar Topluluğu, Mavi Sahne, Dilek Akdeniz, Salsa Angora, Ankara Dans, Stüdyo Fame, Tangoloji, Latino ve Tango ODTÜ, salsa, tango, Flamenko, rumba, bolero gibi Latin danslarıyla içinizi ısıtacak. Hacettepe Üniversitesi Dans Topluluğu, Ankara Killa ve Bilkent Üniversitesi Modern Dans Topluluğu, hip hop ve break dans gösterileriyle keyifli anlar yaşatacak.

Haberin Devamı

Festivale katılacak gruplar

Çankaya Belediyesi HOYTUR Dans Topluluğu, Yenimahalle Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Tangoloji, TOBB ETÜ Eşli Danslar Topluluğu, Gazi Hasat Halk Dansları Topluluğu, Tango ODTÜ, Dünya Dans Merkezi, Dilek Akdeniz Dans Stüdyosu, Salsa Angora, Ankara Dans, Hacettepe Üniversitesi Dans Topluluğu (Hüdast), Tütav Troya Halk Dansları Topluluğu, Star Dance, Mavi Sahne, ODTÜ Capoeira Topluluğu, Ankara Capoeira Derneği, Aslı Bale, Latino Dans Stüdyosu, Bilkent Modern Dans Topluluğu, Gazi Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, Stüdyo Fame, Ankara Killa.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!