Tüm dinlemeler özürlü hale geldi

Güncelleme Tarihi:

Tüm dinlemeler özürlü hale geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 00:48

ANAYASA Mahkemesi eski Başkanvekili Güven Dinçer, iptal kararı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) bütün işlemlerinin özürlü hale geldiğini ve anayasaya aykırılığı nedeniyle kanunu iptal edilen bir kurumun yaptığı, başta Ergenekon olmak üzere bütün dinlemelerin geçersiz olacağını savundu. Dinçer, kararı şöyle değerlendirdi:

Ergenekon dinlemesi geçersiz

"İptal kararının ardından TİB Başkanı’nın derhal o görevden ayrılması lazım. Hükümet’in de karara uyarak, derhal bu kişiyi değiştirmesi gerekir. Attığı her imza geçersizdir. Bu kurumun Anayasa’ya aykırılığı kararının verilmesi ile Ergenekon başta olmak üzere verilen dinleme kararları da usulsüz hale gelir. Kişiler, bu delillerin hukuken geçersiz sayılmasını isteyebilir, tazminat davası açabilirler."

Şimşek’i değil delilleri etkiler

Adalet eski Bakanı ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Hikmet Sami Türk ise, iptal kararının TİB Başkanı’nın konumunu etkilmeyeceğini savundu. Türk, bugüne kadar toplanmış dinlemeye ilişkin delillerin "Kanuna aykırı delil" durumuna düşebileceğini ve bundan sanıkların mahkemelere başvurarak yararlanabileceğini de söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!