Ege Haberleri

EGE

    Tulumbalı Meyhane klasiği

    İZMİR, (DHA)
    22.10.2015 - 13:22 | Son Güncelleme:

    İZMİR’de, 1958 yılında Nihat Arınç tarafından kurulan ve bugün Ayşe Kaymakçalan Arınç ve Erkan Arınç’ın işlettiği Nihat Baba’nın Yeri Tulumbalı Meyhane, 57 yıldır meyhane kültürünü yaşatarak, üç kuşağı birden ağırlamayı başardı.

    Yenişehir Zeytinlik’te hizmet veren Tulumbalı Meyhane, özellikle et ve sakatat sevenlere yönelik hazırlanan mönüleri ve mevsime uygun mezeleriyle, kendine has lezzetleri müdavimleriyle buluşturuyor. Tulumbalı Meyhane isminin ilginç öyküsünü anlatan İşletmeci Erkan Arınç, "Bir gece rüyamda tulumbadan su içiyordum. Sabah uyanınca da, ’tulumbadan rakı servisi yapılabilir mi’ diye düşündüm. Mühendis olan rahmetli ağabeyim Ali Mustafa Arınç ile bu fikrimi paylaştığımda çok beğendi ve hemen çizimini gerçekleştirdi. Böylece Tulumbalı Meyhane doğmuş oldu" diye konuştu.

    Tulumbalı Meyhane klasiği


    Yıllardır nezih bir ortamda müşterilerini ağırladıklarını söyleyen Arınç, "Zamanında dedelerini ve babalarını konuk ettiğimiz müşterilerimiz var. Şimdi de üçüncü kuşak müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bizim işletme olarak en büyük sırrımız, lezzet ve kalite konusunda belli bir standardı yakalamamızdır. İnanın, 30 yıl önce ikram ettiğimiz kokoreç ve uykuluğun tadı, bugün de aynıdır. Müşterilerimiz bize bunu hep söyler" dedi.

    Meyhane kültürünü İzmir’de layığıyla yaşatmak amacıyla bu işi sürdürdüklerini belirten Erkan Arınç, hafta sonları Tulumbalı Meyhane’de gerçekleştirilen meydan fasıllarının yoğun ilgi gördüğünü, bu eğlencede müziğin asla sohbetin önüne geçmediğini ve sıcak bir hava yarattığını da sözlerine ekledi.

    PARMAK YEDİREN LEZZETLER

    Kendileri için hijyenin başta geldiğini belirten işletmeci Ayşe Kaymakçalan Arınç da, Tulumbalı Meyhane’deki lezzetleri bir tadanın, bir daha geldiğini söyleyerek, "Meyhanemizde et ve sakatat yemekleri azar azar ve sıcak olarak servis edilir. Öncelikle kuzu tandır, kuzu kokoreç, kuzu badem, arnavut ciğeri, kasap köfte ve pirzola gelir. Doymayanların tabağına da kağıtta pastırma, beyin pane ve kurban kavurma ilave edilir. Salata ve mezelerimiz mevsimine göre hazırlanır. Kış mevsiminde Ege otları tabağımız meşhurdur. Yine bize özel sakızlı Yunan tatlısı ve ballı yoğurtlu muz tatlımız da çok beğenilir. Karanlık barlar yerine nezih bir gece geçirdikleri için erkekler kadar kadınlar da sıklıkla misafirimiz olur" dedi.

    Etiketler: tulumbalı , meyhane , izmir

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı