Tuluma sevdalı bir albüm

Güncelleme Tarihi:

Tuluma sevdalı bir albüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

Volkan Arslan (23) ilk solo albümü ‘Kayde’yi çıkardı. Tulum sanatçısı da olan Arslan’ın Şevval Sam’la bir de düeti yer alıyor albümde. Arslan, 11 Ekim'de İstanbul Beyoğlu’ndaki Jolly Joker Balans’ta vereceği konser öncesinde albümünü anlattı

Haberin Devamı

Volkan Arslan Ankara doğumlu. Anne-baba Rize Hemşinli olduğu için kendini hep Hemşinli olarak tanıttı. Müziğe ilgisi ilkokulda başladı. Ufak bir org aldı. Sonra bağlama kursuna başladı. Orta son sınıfta Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin korosuna yetenek sınavı sonucunda girmeye hak kazandı. 14 yaşında TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik korosuna korist ve solistlik yaptı. Tulum sevdasıysa ufak yaşlarda başladı. 15 yaşında tulum sahibi oldu: “Tulum tamamıyla duygusal bir enstrüman. Herhangi bir eserde tınısıyla o türkünü yapısını tamamıyla etkiliyor esere bir çok anlam yüklüyor” diye anlatıyor. Üniversite yıllarında sahne çalışmalarına devam etti. Karadenizli Fuat Saka, Hülya Polat ve İbrahim Can gibi isimlerle sahneye çıktı. Asmalımescit Yakup Restoranın yeriyse ayrı: “Mekanın sahibi Yakup Arslan benim dayım. Beni çevresine bir şeylerin ortaya çıkmasında büyük rol oynadı” diyor.

Haberin Devamı

BİR MÜZİK TERİMİ

İlk albümü ‘Kayde’ ise birikimleriyle kafasında oluşturduğu bir proje. Bir buçuk yıl albüm üzerinde çalıştı. Albümün ismini neden ‘Kayde’ olarak koyduğunu şöyle anlatıyor: “Kayde bizim oralarda muhabbet ortamlarında çok sık kullanılan bir müzik terimi. Muhabbette hep tulumla, kemençeyle kaydeler çalınır. Albüm adı ararken de en mantıklı tercihin bu olacağını düşündüm. Şarkıların ikisi benim bestem. Selçuk Balcı, Tamer Turan, Atalay Karadeniz, Tamer Turan ve Zihnet Sönmez’e ait besteler de yer alıyor. Geri kalanı anonim eserler. Şevval Sam hayranlık duyduğum bir isim. İkimiz de Kalan Müzik sanatçısıyız. Prodüktörümüz Hasan Saltık’a rica ettim ve o da Şevval Hanım’a iletti. Stüdyoda çalışmamıza ortak oldu ve eseri bir saatte icra ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!