Tülin Özen, Muhteşem Yüzyıl Kösem'e veda etti

Güncelleme Tarihi:

Tülin Özen, Muhteşem Yüzyıl Köseme veda etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 12:14

Televizyon ekranlarında yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin devamı niteliğinde çekilen “Muhteşem Yüzyıl:Kösem”de yaprak dökümü yaşanıyor. Dizide “Sultan Ahmed”in annesi “Handan Sultan”ı canlandıran Tülin Özen diziden ayrıldı. Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin dün akşam yayınlanan 19. bölümünde; Sultan Ahmed'in annesi Handan Sultan öldü. Sultan Ahmed'in Derviş Paşa ile ilişkisini öğrendiğini duyan Handan Sultan zehir yutarak intihar etti. Handan Sultan'ın ölümü sarayı yasa boğdu.

Başrollerini Beren Saat, Ekin Koç, Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Vildan Atasever, Kadir Doğulu, Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Nadir Sarıbacak ve Cihan Ünal gibi isimlerin paylaştığı Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Handan Sultan'ı canlandıran Tülin Özen diziye veda etmiş oldu.

Muhteşem Yüzyıl:Kösem 19. Bölümde Neler Oldu?

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de bu hafta sarayda düzen değişiyor!

Derviş Paşa'nın ani ölümü herkesi şaşkına çeviriyor. Handan Sultan ise Derviş'i kaybetmenin üzüntüsüyle yasa boğuluyor. Halime, Handan'ın Derviş Paşa ile arasındaki gizli ilişkiyi ortaya dökmeye hazırlanıyor. Kuyucu Murat Paşa, vezir-i azam oluyor. Sultan Ahmed, aldığı kararın ağırlığıyla acı çekerken, öğrendikleri onu derinden yaralıyor. Handan yaşananlara öyle bir son veriyor ki Ahmed'in kalbi paramparça oluyor! Ahmed ile Kösem arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Olan bitenlerden sonra saraydan uzaklaşmak isteyen Ahmed, Edirne'ye gidiyor. Hümaşah Sultan haremin idaresini devralıyor ve koyduğu kurallarla Kösem'e hayatı zehir ediyor. Ahmed yaşadıklarının acısını çıkarmak istercesine hayatını tehlikeye atıyor. Ahmed'in özlemine dayanamayan Kösem ise sevdiği adamın yanına gitmek için kuralları hiçe sayıp saraydan çıkıyor. Ancak bu tehlikeli yolculuk korkunç bir şekilde bitiyor! Kösem ortadan kayboluyor!

Haberin Devamı

Derviş Paşa'nın beklenmedik ölümüyle sarayda taşlar yerinden oynar. Handan Sultan, Derviş'in ardından sessizce yas tutarken, Halime Handan'ı, Derviş Paşa ile yaşadığı gizli ilişkiyi ortaya dökmekle tehdit eder.

İskender'in kardeşi olduğunu öğrenen Hümaşah, annesine gerçekleri söyleyecek midir? Hümaşah kardeşini yakından tanımaya çalışırken, kız kulesinde hapis olan Safiye'nin Hümaşah'tan bir isteği vardır.

Sultan Ahmed, haremin idaresini halası Hümaşah'a verir.Haremde bozulan nizamı yeniden kurmaya kararlı olan Hümaşah'ın aldığı kararlar başta Kösem olmak üzere herkesi huzursuz eder.

Haberin Devamı

Sarayda öyle bir gece yaşanır ki artık herkes için susma vaktidir. Derinden sarsılan Ahmed, yaşananlardan uzaklaşıp yalnız kalmak ister ve Edirne'ye gider.

Ahmed'in gitgide kendisinden uzaklaştığını hisseden Kösem, aşkına sahip çıkmak için Edirne'ye gitmeye karar verir. Ancak bu yolculuk hiç beklenmedik bir şekilde son bulur. Kösem kayıptır ve kimse nerede olduğunu bilmemektedir.

Tülin Özen Kimdir

Tülin Özen Kimdir?

“Beyaz Gelincik” adlı dizide canlandırdığı “Meryemce” karakteri ile yıldızı parlayan Tülin Özen, 24 Aralık 1980 tarihinde İskenderun’da doğmuştur. Aslen Artvinlidir. Annesi ve babası mühendistir. Bir kız kardeşi vardır. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisedeyken fiziği ve kimyası iyi olduğu için İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik mühendisliğini gitmiş. 3.sınıftayken Yeditepe Üniversitesi'nin konservatuar sınavlarına girmiş ve kazanmış ailesine kazandığını söyleyip okulunu 3. sınıfta bırakmış ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitimine devam etmiştir. Okurken devlet tiyatrosunda oyunlarda oynamaya başladı.

Haberin Devamı

2004 yılında Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği “Meleğin Düşüşü” adlı sinema filminde oynadı. Bol ödül alan bu filmde Tülin Özen de En İyi Kadın Oyuncu ödülü almıştır.

2013 yılında “Aldırma Gönül” adlı dizide oynadı. Yine aynı yıl “Mavi Dalga” adlı sinema filminde Ayris Alptekin, Onur Saylak, Barış Hacıhan, Hazal Kaya ile birlikte oynamıştır.

Tülin Özen, 2014 yılında Yönetmenliği ve senaryosu Cem Yılmaz'a ait olan “Pek Yakında” sinema filminde Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Zerrin Tekindor, Hare Sürel, Ayşen Gruda ve Ülkü Duru gibi oyuncularla birlikte oynadı.

Ödülleri:

2004 – 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu-Meleğin Düşüşü

Haberin Devamı

2005 – 11. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu-Meleğin Düşüşü

2005 – 16. Ankara Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu-Meleğin Düşüşü

2008 - Sadri Alışık Ödülleri, En iyi yardımcı kadın oyuncu-Vicdan

2009 - Adana Altin Koza Film Senligi, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu-Vicdan

2009 - Siyad Ödülleri,En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu-Vicdan

Filmleri ve Dizileri:

2014 - Pek Yakında (Sinema Filmi)

2013 - Mavi Dalga (Ceylan) (Sinema Filmi)

2013 - Aldırma Gönül (Gönül) (TV Dizisi)

2012 - Yük (Zeynep) (Sinema Filmi)

2012 - Karnaval (Demet) (Sinema Filmi)

2011 - Üsküdar'a Giderken (Ayşe) (TV Dizisi)

2011 - Mi Hatice (Kısa Film)

2011 - Bizim Yenge (Zeyno) (TV Dizisi)

Haberin Devamı

2009 - 2010 - Kapalı Çarşı (TV Dizisi)

2009 - Bal (Anne) (Sinema Filmi)

2009 - 11'e 10 Kala ( ) (Sinema Filmi)

2008 - Vicdan (Songül) (Sinema Filmi)

2008 - Süt (Köylü Kız) (Sinema Filmi)

2008 - Cennetin Çocukları (Cennet) (TV Dizisi)

2007 - Yumurta (Sahaftaki kadın) (Sinema Filmi)

2005 - Beyaz Gelincik (Meryemce Aslanbaş) (TV Dizisi)

2004 - Meleğin Düşüşü (Zeynep) (Sinema Filmi)

2004 - Aynalar (TV Dizisi)

2002 - En Son Babalar Duyar (TV Dizisi)

BAKMADAN GEÇME!