Tüketicinin Erkan Abisi

Erkan ÇELEBİ
Haberin Devamı

Ericsson yazılımı ikinci kez yeniliyor

Sinyalleri algılayamadığı için çağrı moduna düşen Ericsson GF 788 cep telefonlarının yazılımı bu haftadan itibaren yeniden değiştiriliyor. Yeni yazılım, tüm kullanıcıların telefonlarına ücretsiz olarak yüklenecek.

Ericsson, bazı bölgelerde sinyalleri algılayamadığı için çağrı moduna düşen GF 788 model cep telefonlarının yazılımını ikinci kez ücretsiz olarak değiştiriyor. Tüm GF 788 model cep telefonu sahipleri, bu haftadan itibaren Ericsson'a baş vurarak, yeni yazılımlarını telefonlarına yükletebilecek.

Özellikle, ilk parti ithal edilen 45 bin GF 788 model cep telefonu, bazı bölgelerde sinyalleri algılayamadığı için ‘‘112 acil çağrı’’ moduna düşüyordu. Bunun üzerine Ericsson yazılımını yenilemiş ve yeni ithal ettiği telefonlarda bu sorunu gidermişti.

Ardından da, sinyal kaybeden ve acil çağrı moduna düşen 45 bin GF 788 kullanıcılarına gazete ilanlarıyla çağrıda bulunan Ericsson, bu telefonların yazılımlarını da ücretsiz değiştirmişti.Bu yazılımı da geliştiren Ericson şimdi, yeni yazılımını tüm GF 788 kullanıcılarının telefonuna yüklüyor.

SORUN İKİ ÜLKEDE

Arkadaşımız Zeliha Aslan, yeni yazılımla ilgili olarak Ericsson Halkla İlişkiler Müdürü yeşim Yanardağ'yla görüştü. Yazılım değiştirmenin bir hata düzeltmeden çok performans artırma olarak algılanması gerektiğine değinen Yanardağ, GF 788 modellerindeki sinyalleri algılayamama ve çağrı moduna düşme sorunun Türkiye ve Yunanistan'da ortaya çıkması üzerine, yazılımın yenilendiğini söyledi. Yenilenen yazılımın kullanıcı telefonlarına yüklenmesinin ardından şimdi de performansı artıran yeni yazılımın oluşturulduğuna değinen Yanardağ, ‘‘İthal ettiğimiz cep telefonlarının performanslarını sürekli artırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de yazılımlar sürekli geliştiriliyor. Bu üçüncü yazılımı da tüm 788'lere ücretsiz yükleyeceğiz. Böylece GF 788 kullanıcıların yaşadığı tüm sorunlar tamamen giderildiği gibi telefonlarının performansı da oldukça artmış olacak’’ dedi.

SAKLAMA YOK

Cep telefonu üreticilerinin yazılımlarını sürekli yenilediklerini ancak, bunu açıkça yapmadıklarını da söyleyen Yanardağ, ‘‘Biz bunu açık açık yapıyoruz. tüm GF 788 kullanıcılarını tek tek arayarak kendilerine en yakın servise başvurarak, son yeniliklerden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ancak, tüm müşterilere tek tek ulaşamak her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle, gazetelere ilanlar vererek, yeni gelişmelerden tüm kullanıcılarımızın faydalanmasını sağlıyoruz’’ dedi.

Bakanlık 9 sodayı mahkemeye verdi

Hürriyet'in Tüketici Köşesi'nin gündeme getirdiği ‘‘Soda rezaleti’’nin ardından yaptığımız ‘‘Sağlık yüzsüzlerini açıklayın’’ çağrımıza uyan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, son yıllarda sağlığa zararlı üretim yapan 9 ürün hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın son beş yıl içersinde maden suyu ve sodalarıyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Mustafa Taşar, bu dönemde toplam 124 ayrı ürünün denetlendiğini, bunlardan 9'unun sağlığa zararlı üretim yaptığının belirlendiğini söyledi. Taşar, sağlığa zararlı üretim yapan bu firmalar hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunulduğunu ve sorumluları hakkında başlatılan yasal takibatın sürdüğünü vurguladı. Hürriyet'in maden suyu rezaletini gündeme getirmesinin ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'yla birlikte inceleme başlatan Sağlık Bakanlığı'nın çalışmaları da son aşamaya geldi. Hürriyet'in araştırmasını ihbar olarak kabul eden Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Bakanlığın çevre sağlık ekiplerinin Bursa, Burdur, Ankara, Manisa, Giresun ve Erzincan'dan topladıkları maden suyu numunelerinin tahlillerinin İzmir, İstanbul ve Ankara'daki Hıfsıhsıhha Laboratuvarları'nda yapılmaya başlandığını söylediler. Sonuçlarının bu hafta içinde belli olacağını söyleyen yetkililer, hafta sonunda da açıklama yapılacağını belirttiler.

Aldığınız ürünün bedeni uymayabilir

Alışveriş yaptığınızda paketlenen ürünün gerçekten sizin istediğiniz beden ve numarada olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Aksi takdirde okuyucularımızdan Nermin Erdoğan gibi farklı bedenlerde ürün alıp sorun yaşayabilirsiniz. Türkan Doğan, Nermin İç Giyim'in Erenköy Şubesi'nden Nelson marka bikini almış. Evde bikininin paketini açtığında alt ve üst bedenlerinin farklı olduğunu görmüş. Hemen aldığı mağazaya giderek yanlış verilen bikininin altını değiştirmek istemiş. Ne var ki, önce yardımcı olacaklarını söyleyen mağaza elemanları daha sonra sorunu çözmeye yanaşmamış. Doğan'ın şikayeti üzerine arkadaşımız Fadime Çoban Nermin İç Giyim Mağazası'yla görüştü. Ancak mağaza yetkilisi Kenan Tosun, sorunu gidermek yerine, hatanın ürünü alırken kontrol etmeyen Doğan'da olduğunu savundu.

Aygaz korna çalan bayisini uyardı

Okuyucularımızdan Serdar Bozkuş, Aygaz bayisi Berrak Ticaret'in tüp satmak için yaptığı gürültüden şikayetçi. Bozkuş'un tüm uyarılara rağmen sokaktan her geçişinde sürekli korna çalan Berrak Ticaret'in kamyonetleriyle ilgili şikayetini Aygaz'a ilettik. Aygaz yetkilileri, bayilerinin aboneye sokakları dolaşarak tüp satmayıp, telefon ile hizmet vermeleri gerektiğini belirttiler. Yetkililer, Kazasker bayisi Berrak Ticaret'in bu konuda uyarıldığını söyleyerek, ‘‘Aygaz'ın prensiplerine uymayıp klakson çalan personelini tesbit ederek iş akdinin feshedilmesini istedik ve bayimize de ihtar verdik’’ dediler.

İGDAŞ TSE'si olmayan sobalara gaz vermiyor

Doğalgaz sobası alacaksanız Türk Standartlar Enstitüsü'nden belgesi olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Aksi takdirde, okuyucularımızdan Abdülkadir Yalçınlı gibi sizin de sobaya ödediğiniz para boşa gidebilir. Çünkü İGDAŞ, güvenlik açısından TSE belgesi olmayan sobalara gaz vermiyor. 27 milyon liraya aldığı Nıcala marka sobanın belgesi olup olmadığına dikkat etmeyen Yalçınlı'nın evine İGDAŞ yetkilileri gaz bağlamamış. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz İgdaş Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Adıgüzel, İgdaş'ın uyguladığı prosedüre göre TSE belgesi olmayan sobalara gaz bağlamadıklarını söyledi. Nıcala marka sobaların da İran'dan ithal edildikten sonra TSE belgelerinin alınmadığına dikkat çeken Adıgüzel, İGDAŞ'ın doğal gazlı sobalarda güvenliği sağlamak için böyle bir uygulamaya gittiğini belirtti. Nıcala sobalarının Türkiye temsilcisi İSME Saç Ürünleri yetkilileri de sobalarına İGDAŞ'ın gaz bağlamaması nedeniyle ithalatı durduklarını söylediler.

İSTANBUL'dan Mehmet Yıldırım'ın Yeni Karamürsel Mağazası'ndan aldığı ayakkabı yenisiyle değiştirildi.

İSTANBUL'dan Tahir Balkaş'ın Tipo SX marka otomobilinin direksiyon sorunu giderildi.

ESKİŞEHİR'den Adile Berksoy'un Kenwood marka ütüsü yenisiyle değiştirildi.

İZMİR'den Ömer Öner'in Philips Fizz marka cep telefonu yenisiyle değiştirildi.

İSTANBUL'dan Sema Tenekeci'nin Roman'dan aldığı kıyafetin parası iade edildi.

ADAPAZARI'ndan Ramazan Çetinkaya'nın Arçelik marka çamaşır makinası yenisiyle değiştirildi.

ANKARA'dan Suna Ertekin'in Escort Ekspres bilgisayarının sorunu giderildi.

MERSİN'den Nevzat Çağlar'ın prim artışı Halk Yaşam Sigorta tarafından yapıldı.

İSTANBUL'dan İrfan Dirlik'in Beko marka mutfak robotunun filtre grubu değiştirildi.

BODRUM'dan Şengül Öcal'ın Beko marka buzdolabı yenisiyle değiştirildi.

İSTANBUL'dan Haldun Kozan'ın telefonu Türk Telekom tarafından bağlandı.

İSTANBUL'dan Hülya Özyılmaz'a Arçelik marka buzdolabının kullanımı hakkında bilgi verildi.

İSTANBUL'dan Demet İzgi'nin Opel Vectra aracının direksiyon mafsalı ve egzostu değiştirildi.

EDİRNE'den Engin Hekim'in Bosch marka ekmek kızartma makinası onarıldı.

İSTANBUL'dan Mihrican Akbaba'nın AEG marka soğutucusu onarıldı.

KÖYCEĞİZ'den Edeltrauld Sadler'in Sıemens buzdolabı yenisiyle değiştirildi.

İSTANBUL'dan Betül Altay'ın AEG marka soğutucusu onarıldı.

ZONGULDAK'tan Pakize Tanyeri'ne Profilo marka buzdolabının kullanımı ile ilgili bilgi verildi.

İSTANBUL'dan Merih Soysal'ın AEG marka çamaşır makinası onarıldı.

BOLU'dan Nezafet Güner'in Nemectron marka zayıflama cihazı onarıldı.

İSTANBUL'dan Osman Kasap'ın arabasının alarm cihazı UTES Oto Alarm Sistemleri tarafından onarıldı.

İSTANBUL'dan Gaye Döventaş'ın AEG marka bulaşık makinası onarılarak sorun giderildi

KÜTAHYA'dan Savaş Nemli'nin Beko marka bulaşık makinası yenisiyle değiştirildi.

Yazarın Tüm Yazıları