Tüketici Hakem Heyeti MASKİ'den para iadesi istedi

Güncelleme Tarihi:

Tüketici Hakem Heyeti MASKİden para iadesi istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 19:16

Tüketici Hakem Heyeti MASKİ'den para iadesi istedi

Haberin Devamı

SALİHLİ Tüketici Hakem Heyeti, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) kent genelinde başlattığı kartı sayaç uygulaması konusunda örnek teşkil edecek bir karar aldı. Bir şikayeti değerlendiren heyet, MASKİ'nin başlattığı uygulamanın haksız olduğunu belirtip, vatandaşın eski sayacının geri takılması ve yeni sayaç parasının da geri ödenmesi yönünde karar verdi.
MASKİ Başkanlığı'nın kent genelinde başlattığı kartlı sayaç uygulaması, Salihli Tüketici Hakem Heyeti'ne takıldı. Salihli'de yaşayan S.Ö. isimli bir vatandaş uygulamanın haksız olduğu gerekçesiyle 7 Mart'ta Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Kabul edilen ve incelenen başvuruyla ilgili olarak Salihli Tüketici Hakem Heyeti, 11 Mart günü MASKİ'nin başlattığı uygulamanın haksız olduğunu belirterek, bu nedenle vatandaşın eski su sayacının geri takılmasına, ayrıca ödediği yeni su sayacı bedelinin iadesine karar verdi.
CHP'Lİ NURLU KONUYU GÜNDEME GETİRDİ
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu yaptığı yazılı açıklamada konuyu gündeme taşıyarak, MASKİ'nin başlattığı uygulamanın haksızlığının belgelendiğini dile getirdi. Tüketici Hakem Heyetlerine bu tür başvuruların çoğalacağının altını çizen Nurlu, "MASKİ'nin vatandaşın cebinden aldığı 230 lira sayaç para haksızdır. Bu karardan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin zorunlu kartlı sayaç uygulamasından vazgeçmesi gerekmektedir" dedi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!