‘Tükenmez Hayatlar’ armağanı

Güncelleme Tarihi:

‘Tükenmez Hayatlar’ armağanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 16:01

Çankaya Belediyesi, binlerce çocuğa ulaştırdığı “Bilim Hikayeleri Serisi” ve “Tükenmez Kitaplar”ın ardından hazırladığı “Tükenmez Hayatlar” başlıklı kitap serisini de Kuğulupark’ta çocuklarla buluşturdu.

Haberin Devamı

Kitap dağıtımının yanı sıra gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile Çankayalı çocuklar ünlü ressamları ve bilim insanlarını tanıdı. “Shakespeare’in Yeryüzü Tiyatrosu”, “Van Gogh’un Renkleri”, “Beethovan’a Kulak Ver” isimleriyle kurulan etkinlik çadırlarında eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı. Atölye çalışmalarını gezen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen öğrencilerle birlikte çalışmalara katıldı. Öğrencilerin yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçireceklerini söyledi. Taşdelen şunları söyledi:

KÖY ÇOCUKLARINA DA ULAŞACAK

“Bir tek amacımız var o da bilim ışığında Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda gençler çocuklar yetiştirmek. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ çocuklarımızı biz de bu yönde yetiştireceğiz. Cumhuriyet’in ilçesi Çankaya’da bu faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi. Etkinlik sonunda Başkan Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Belediye Başkanı Selçuk Dereli ile birlikte 10 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan altı kitaplık seriyi çocuklara dağıttı. Etkinlikte, Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu eğitmenlerinden bir yıldır piyano dersi alan 10 yaşındaki Tuna Karakaya’nın verdiği konser de büyük beğeni topladı. Kitaplar, yaz tatiline kadar gezici araç ile okullarda ve köylerdeki çocuklara da ulaştırılacak.
Murat YILMAZ

BAKMADAN GEÇME!