Tükenen hayaller

DÜNYANIN en güçlü 5 takımından biri Milan. Shevchenko, Kaka, Vieri, Maldini kimi isterseniz sayın, hepsi dünya yıldızı. Ama oynadıkları futbol ortada.

Oyun anlayışları kesinlikle ve kesinlikle önce gol yememe üzerine kurulu. ‘Nasıl olsa bir gol buluruz’ düşüncesiyle çıkıp, genellikle de o golü buluyorlar.

F.Bahçe, böyle bir takıma karşı ilk 45 dakikada doğru bir oyun anlayışı ve akıllı bir oyun planıyla oynadı. Taktik, orta sahada rakibe boş alan bırakmamak, Kaka ile başlayacak kontra atakları engellemek ve yaşlı Milan savunmasının arkasına Anelka ile Tuncay’ı kaçırmaktı.

Maçın başında F.Bahçe, istediğini bir ara yapar gibi oldu. Ama bu belki de Milan’ın tuzağına düşmek anlamına geliyordu. Rakibe üstünlük hissi veren İtalyan takımı Kaka’yla öne geçip, istediği skor avantajını yakaladı. Golden sonra herkes F.Bahçe savunmasının çok açık vereceğini, Shevchenko ve Vieri’nin çok rahat oynayacağını düşündü. Ama orta sahada bol pas yapan F.Bahçe, Tuncay ve Alex’le pozisyonlar yakalayıp, rakibiyle başa baş bir devre çıkardı.

Daum cevap veremedi

F.Bahçe, ikinci yarıya maça ortak olmak için başladı. Oldu da. Önce Alex’in harika pası, Anelka’nın kaçırdığı gol. Arkasından gelen penaltı. Penaltıdan sonra Milan takım olarak da, bireysel olarak da bir çöküş yaşadı. Bu dakikalarda Alex, Tuncay, Anelka önemli pozisyonları kullanamadılar. Ama Milan’da fırsat yakalayamadı. Bu sırada Angelotti oyuna müdahale etti. Çıkmaz denilen iki orta saha oyuncusundan vazgeçti. Ofansif bir hamle yaptı. Daum buna yanıt vermeliydi. Çünkü her şey F.Bahçe’nin lehine işler hale gelmişti. Yapacağı şey çok yorulan Anelka ve Alex’i oyundan alıp Nobre, Deniz ikilisini sahaya sürmekti. Böylece hem savunmanın göbeğini kapatacak hem de ileride rakibe basan bir adam sokmuş olacaktı. Orta sahada da rahatlayacaktı. Ama o tercihini iki tükenmiş adamdan yana kullandı. Anelka ve Alex’i sahada tuttu. Belki de maçı kazanmak istiyordu. Ama Guiseppe Meazza’dan 1 puanı garanti altına almadan hareket edince sahneye Kaka çıktı. İlk yarıda nefis bir gol atan Brezilyalı yıldız, bütün F.Bahçe savunmasını çaresiz bırakıp, adeta reklam filmi çeker gibi topa ağlara bıraktı.

Skor da futbol da önemli değil. Önemli olan bu kadar yaklaşılan puanın alınamamış olması. F.Bahçe tükenmiş oyuncularıyla, maçın son bölümlerini oynamaya devam ederse hayallerini de tüketmeye devam eder.
Yazarın Tüm Yazıları