Tükdes Kayseri Şubesini Açıyor

Güncelleme Tarihi:

Tükdes Kayseri Şubesini Açıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 14:12

TÜKDES’İN GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN BAKAL

Genel Merkezi Eskişehir’de bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES), Kayseri Şubesi’nin açılacağını duyurdu.
Sürdürülebilir, daha yaşanabilir bir dünyanın gelecek kuşaklara aktarılması konusunda farkındalık oluşturma ve evrensel tüketici haklarının hayata geçirilmesi için kurulan TÜKDES’in Genel Başkanı Süleyman Bakal, Kayseri şubesinin kuruluş çalışmalarının başladığını söyledi. Bakal, "Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Yönetim Kurulumuz 24 Ekim 2015h ve 216 sayılı toplantısında tüzüğümüzün 2.ve 31. maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak Kayseri şube başvurusu müracaatını değerlendirmiştir. Genel Yönetim Kurulumuz, toplantıda TÜKDES Kayseri Şubesini açmak için 20 Ekim 2015 tarihinde yazılı başvuruda bulunan Av. Mehmet Murat Ramazanoğulları, Av. Ayşe Pınar Kozanoğlu ve Şifa Kızılmaya Kesik’e yetki verilmesine oy birliği ile karar vermiştir” dedi.
Tüketiciyi Destekleme Derneği’nin, Tüketici Hakem Heyetlerinde, İl Hasta Hakları Kurulunda, İnsan Hakları Kurulunda, Hal Hakem Heyetinde, Kent Konseylerinde ve Tüketici Konseyinde temsil edildiğini belirten TÜKDES Genel Başkanı Bakal şunları söyledi:
“Üye sayımız 4 bin 978’dir. Kurumsal internet sitemizin tıklanma sayısı 410 bin 200’e ulaşmıştır. Ülkemizin her yerinden gelen başvurular çözüm merkezimiz tarafından cevaplandırılmaktadır. Ülke genelinde tüketici hakem heyetleri yönetmeliği, tüketici örgütleri temsilcisi seçimi Tüketiciyi Destekleme Derneğimizin gündemindedir. Tüketici hakem heyetleri; tüketici örgütü temsilcisi seçimine yaptığımız itirazın Kamu Denetçiliği Kurumu’nda görüşülmesi devam etmektedir. Kayseri Şubemizin evrensel tüketici haklarının hayata geçirilmesi çalışmalarımızda önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyoruz. Kayseri şubemizin kurucularına başarılar diliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!