Tuhafiye dükkanında kadınlara örgü öğretiyor

Güncelleme Tarihi:

Tuhafiye dükkanında kadınlara örgü öğretiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 14:03

Tuhafiye dükkanında kadınlara örgü öğretiyor

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA’da 5 yıl önce açtığı tuhafiye dükkanında kadınlara yönelik yeni bir uygulama başlatan 45 yaşındaki Hatice Güler, işyerinde internetten örgü dersleri vermeye başladı.
Amasya'da yaşayan Hatice Güler, 15 yıl hemşirelik mesleğini yaptıktan sonra sağlık problemleri nedeniyle mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Hayata tutunabilmek için 5 yıl önce açtığı tuhafiye dükkanında ev hanımlarının da aile bütçelerine katkı sağlayabilmeleri için örgü kursları vermeye başladı. Hatice Güler şunları anlattı:
"3 yıl görsel sanatlar üzerinde boyama, ahşap ve terzilik üzerinde kurslara gittim ve tasarım okudum. 5 yıl önce tuhafiye dükkanı açmaya karar verdim. Çünkü bu öğrendiğim bilgileri paylaşabileceğim bir yer olması gerekiyordu. Kadınlara yararlı olabilmek için bu dükkanı açtım. Burada kendi yaptıkları ürünlerin satışını yaparak ev ekonomilerine katkı sağlayabiliyorlar. Ayrıca örgü bilmeyen ev hanımlarına da örgü örmeyi öğretiyorum. Buraya gelip, interneti açıyoruz ve hep birlikte örgü örüyoruz. Burada istedikleri gibi el işi öğrenebiliyorlar."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!