TÜGİK, "Çalışanların üzerindeki vergi yükü azaltılmalı"

Güncelleme Tarihi:

TÜGİK, Çalışanların üzerindeki vergi yükü azaltılmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 22:45

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılmasını istediklerini bildirdi.

Sesli, düzenlediği basın toplantısında, dünyada çalışanların üzerinde en fazla SSK ve vergi yükü bulunan ülkenin Türkiye olduğunu öne sürdü. Asgari ücretteki fiyat artışından çok SSK primleri ve vergi yükünün azaltılmasını istediklerini ifade eden Sesli, vergi yükleri azaltılmadığı sürece yapılacak ücret artışlarının hiç kimseyi tatmin etmeyeceğini savundu.

Sesli, şunları kaydetti.
“Eğer Türkiye kalkınmak istiyorsa, ihracatını ve rekabet gücünü artırmak istiyorsa çalışanların üzerindeki bu yükleri azaltması ya da kaldırması gerekiyor. Biz bunun yanı sıra kıdem tazminatının da yeniden revize edilmesini istiyoruz. Hem çalışanlar, hem de işveren için mevcut kıdem tazminatı düzenlemesi nedeniyle problem yaşıyor. Türkiye'de fabrikasını kapatmak isteyen firmalar kıdem tazminatını ödeyemeyeceği için fabrikasını kapatamıyor ya da kapasitesini düşüremiyor. Bu da şirketleri krize sürüklüyor.”

Anadolu yaklaşımı olarak adlandırılan KOBİ borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasa tasarısıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Sesli, şunları söyledi:
“KOBİ borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili bir yasa tasarısı var. Bu Anadolu yaklaşımı olarak adlandırılıyor. Daha önce büyük şirketler için İstanbul yaklaşımı vardı. Anadolu'daki bir çok sanayici ve iş adamlarının geçtiğimiz dönemde yaşadığı krizlerden dolayı çok etkilendi. İyi niyetli olan arkadaşların tekrar ticari hayatta olabilmesi için bu Anadolu yaklaşımını destekliyoruz. Bu yasa tasarısı KOBİ'lere ciddi katkılar sağlayacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!