Tuğçe'ye her alanda saygı gösteriliyor

Güncelleme Tarihi:

Tuğçeye her alanda saygı gösteriliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 09:18

ALMANYA'da, tacize uğrayan iki kızı korumak isterken yaşamını yitiren 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın yasını toplumun her kesimi tutuyor.

Haberin Devamı

Futbol sahalarında da Tuğçe Albayrak saygıyla anıldı. Bundesliga'nın 13. Haftasının kapanış maçında Frankfurt'lu futbolcu Seferovic, Tuğçe'yi unutmadı. Genç kızı milyonların gözü önünde bir kez daha andı. Eintracht Frankfurt'un İsviçreli milli futbolcusu Seferovic, Dortmund'a attığı golünü, tanımadığı insanlara yardım ettiği sırada yaşamını yitiren Tuğçe'ye adadı.

TUĞÇE= MEDENİ CESAET, SAYGI, MELEK VE CESARET

Tuğçe'den bir yaş küçük olan ünlü futbolcu, attığı golle takımını 2-0 öne geçirdiği maçta gol sevincini yaşadığı sırada Tuğçe'yi andı.

Seferovic, formasının altına giydiği ve üzerine 'Tuğçe eşittir medeni cesaret, melek, cesaret ve saygı' yazılı beyaz tişörtünü gösterdi. Seferovic'in bu davranışı Almanya'da büyük yankı uyandırdı. Televizyon kanalları ve gazeteler ünlü futbolcunun golünü Tuğçe'ye adamasına övgü yağdırdı.

Öte yandan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Tuğçe'ye ülkenin en büyük liyakat nişanı olan 'Almanya Liyakat Nişanı' vermesi için başlatılan kampanyaya destek çığ gibi büyüyor. Kısa bir sürede 100 bin sınırını aşan imza sayısı, dün itibarıyla 150 bin sınırına dayandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Tuğçe'ye liyakat nişanının verilip verilmeyeceğinin incelendiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!