Tuğçe’den Amerikalı kadınlara şifa

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Kliniği Ağrı Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yegül’ün 33 yaşındaki kızı Dr. Tuğçe Yegül, Amerikalı kadınların umudu oldu.

Haberin Devamı

Sacramento’daki Kaiser Permanente Hastanesi’nde Radyoloji Uzmanı olarak çalışan Dr. Tuğçe Yegül, hergün 8 Amerikalı kadına biyopsi yapıyor 70 rapor okuyor.

Tuğçe’nin elinin çok pratik olduğunu ve hastane yönetiminin kendisini çok sevdiğini söylediğini belirten baba Prof. Dr. İbrahim Yegül, ”Kızım uzman doktor olarak çalışıyor. Yalnızca mamogram, meme ultrasonu, meme MR’ı ve minimal invaziv girişimleri (ultrason, stereotaktik, MR rehberliğinde meme biopsisi, kist aspirasyonu ve işaretleme) yapıyor. Tuğçe, eğer kadınlarda tümör varsa, tespit edip, işaretliyor. Cerrah o bölgeye müdahale ediyor. Kızım işini çok seviyor ve insanlarla iletişimi çok iyi. Çalıştığı hastanede 26 radyoloji doktoru var” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ MEZUNU

Orta ve lise eğitimini İzmir Amerikan Kolleji’nde yapan Tuğçe Yegül, 2001’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne mezun oldu. ECFMG (Educational Commission for Foreign Medical Graduates) sınavlarında başarılı olarak Mayıs 2002’de ABD’nin Detroit şehri Wayne State Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ocak 2004’de radyoloji asistanı oldu. Temmuz 2008’den itibaren UCSF’da (University of California San Francisco) 1 yıl meme görüntüleme ve obstetrik, jinekolojik ultrason üzerine üst ihtisas yaptı. Temmuz 2009’da Wayne State Üniversitesi’ne geri döndü. Üst ihtisas yaptı.

Tırnak batması canınızı acıtmasın

Haberin Devamı

TIRNAK batması çok sık karşılaşılan ve hastanın hayat kalitesini bozan bir rahatsızlık. En çok ayak başparmak tırnaklarının, yanlardaki etin içine doğru gömülerek batığa sebep olur. Uzmanlar, ayak parmakları iri, tırnakları aşırı kıvrımlı, ayağı çok terleyen, dar ayakkabı giyen, tırnaklarını yuvarlak kesenlerde, aşırı kilo alanlarda veya hamile kadınlarda kolayca batık oluştuğunu söyledi.
Tırnak batmasının yeni başladığı dönemlerde ‘kenarlara pamuk sıkıştırmak, ortasını inceltmek veya batan parçayı makasla çıkarmak, uçlarını düz kesmek’ gibi koruyucu yöntemlerle iyileştirilebileceğini belirten Özel Dereli Sağlık Kliniği’nden Dermatolog Dr. Selçuk Özyurt şunları söyledi:
“Sürekli tekrarlayan iltihaplı batıklar, tırnak kenarlarında damarlı bir yara dokusunu geliştirir. Bu safhadan sonra hastanın kendi tırnağını tedavi etmesi mümkün değildir. Bu durumlarda operasyon yapılabilir. En çok ve belki de en yanlış olan yöntem tırnak çekilmesidir. Müdahale şekillerinden en güvenilir, en başarılı ve kolay iyileşen yöntem ‘fenolizasyon’ yöntemidir. Bu, batık tırnak kökünün bir parçası ‘fenol’ denilen kimyasal madde ile yok edilir. Uygulama, basit bir lokal anesteziyle yapılır, dikiş yoktur.”

TEMBELLİKTEN FAST FOOD BESLENİYORUZ

ALSANCAK Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aslan Savaşan, hasta odalarının modern hale getirildiğini söyledi. Tek ve çift kişilik odaların tamamının elden geçirildiğini, hepsinde elektrikli yatak, televizyon ve klima bulunduğunu anlatan Savaşan, “Hastanemize hayırseverler çok destek veriyorlar. Maddi yönden sıkıntı çekmiyoruz. Özel oda konusunda da, bundan sonraki yenileme ve yaptırmada da standartlarımızın altına düşmeyeceğiz. İzmirliler bunu hak ediyor, çünkü hayırsever toplumuz” dedi.

Alternatif Tıp Uzmanı Dr. Alpaslan Bilen, insanların vakit darlığından ve tembelliğinden dolayı hazır yiyeceklere yöneldiğini, sağlık açısından tehlikeli olduğunu söyledi.

İnsanların kendilerini hasta eden, ömürlerini kısaltan hızla öldüren yemeklerle beslendiğini belirten Dr. Bilen, “Zaman içinde insanlar yemek yapmayı da geliştiremez hale geldile. Çağın ve yaşamın getirdiği sorunlara karşı korunabilmek için yemeğin ve usullerinin değişmesi gerikir, paldır küldür beslenmeden
vazgeçilmeli”dedi.

Dr. Alpaslan Bilen, “Günümüzde anormal oranda hamur işi, simit, poğaça, sandviç, makarna, patates gibi ürünler tüketmekte. Kullanılan margarinler, trans yağlar vücutta yağ birikmesine, şişmanlığa, zeka geriliğine, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olmakta. Başka gizli hastalıklar türemektedir. Sağlık için beslenme şeklini düzelmeli” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları