Tuğçe bekledi ama kalbi dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Tuğçe bekledi ama kalbi dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 20:26

Ocak ayında okul alışverişinde bayılan küçük Tuğçe’ye, kalp yetmezliği teşhisi kondu. 10 yaşındaki Tuğçe, o günden beri umutla uygun kalp bekliyordu. Ama minicik kalbi pes etti...

Haberin Devamı

Çorlu’da sıhhi tesisatçılık yapan baba Yılmaz Binici, geçtiğimiz ocak ayında küçük kızı Tuğçe ile okul alışverişine çıktı. İlköğretim okulu öğrencisi Tuğçe, alışveriş yaparken sokak ortasında bayıldı. Hemen ambulansla devlet hastanesine kaldırılan Tuğçe’nin kalbinde bir sorun belirlendi ve küçük İstanbul’a gönderildi. Önce özel bir hastaneye götürülen Tuğçe’ye kalp pili takıldı. Daha sonra da Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada, kalp yetersizliği olduğu ve acilen kalp nakli olması gerektiği söylenen Tuğçe, yaklaşık 7 ay büyük bir umutla kendisine uygun bir kalp bulunmasını bekledi.

15 TEMMUZ GECESİ

Tuğçe’nin durumu ve umudu gazetelerde, televizyonlarda ve sanal ortamda yer alınca, bazı futbolcular ve sanatçılar da küçük kızı ziyaret etti, Tuğçe’ye destek oldu. Ancak küçük Tuğçe’nin küçük ve güçsüz kalbi, 15 Temmuz’daki darbe girişimi gecesi son kez çarptı. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayan küçük kız, 18 Temmuz’da memleketi Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy köyünde toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘TUĞÇE GİBİ DAHA 50 ÇOCUK VAR’

Küçük Tuğçe’nin acılarının hafifletilmesi amacıyla son 15 gün uyutulduğunu anlatan acılı baba Yılmaz Binici, şunları söyledi: “Kızım büyük bir umutla uygun kalp bekliyordu. Türkiye’de 50’den fazla kalp nakli bekleyen çocuk var.  O hastanede Tuğra, Berk ve Ferhat isimli 3 çocuğumuz kalp bekliyor. Bir an önce nakil kalp lazım. Kimse başıma gelmez diye düşünmesin. Gelmeyen bilemez. Zengin de olsa fakir de herkesin organa ihtiyacı olabilir. Onun için organ bağışında bulunalım. İstiyorum ki tüm çocuklara uygun bir kalp bulunsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!