Tüdam Aydın’da Mutfağın Kalbini Tutuyor

Güncelleme Tarihi:

Tüdam Aydın’da Mutfağın Kalbini Tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 09:43

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) TÜRK VE DÜNYA MUTFAKLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (TÜDAM), AYDIN’DA MUTFAĞIN KALBİNİ TUTUYOR.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM), Aydın’da mutfağın kalbini tutuyor.
Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği ’Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali’ kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında ADÜ Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi temsilcileri jüri üyesi olarak katıldı. Yöresel otların ve bölgeye has toz kırmızı biberin ön plana çıkarıldığı yarışmada zeytinyağlı kategorisinde Ayşe Basut, ana yemek kategorisinde İlknur Çınar ve tatlı kategorisinde Fatma Kızıltepe, birinci oldu. Birincilere ve sıralamada yer alan diğer bayanlara protokol üyeleri ve sponsorlar tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.
TÜDAM YILAN BALIĞININ FARKLI SUNUMLARI İLE BEĞENİ TOPLADI
Söke Belediyesi tarafından düzenlenen Yılan Balığı Festivali 5 bin kişinin katılımı ile Serçin Mahallesinde gerçekleştirildi. 500 kg yılan balığının pişirildiği etkinlikte, Üniversitemiz Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi hazırlamış olduğu 3 farklı yılan balığı lezzeti ile festivale damga vurdu. Yılan Balığını dünya mutfaklarındaki farklı hazırlanma şekillerine göre hazırlayıp sunan merkez ekibi, büyük beğeni topladı.
TÜDAM Müdürü Emrah Köksal Sezgin, festivalde yaptığı konuşmada, "Bu tür etkinlikler ülke mutfağımız adına çok önemli ve büyüyerek devam ettirilmeli. Biz de merkez olarak ilimizin ve hatta ülkemizin her noktasında gerçekleşen mutfakla alakalı her etkinliğe var gücümüzle destek ve katkı sağlamak için yola çıktık, bu konuda elimizden geldiğince ve talep oldukça her yerde üniversitemizi ve merkezimizi tanıtarak marka haline getireceğiz" diyerek, organizasyonlara katkıları hakkında bilgi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!