TÜBİTAK’ın yarışmasında ödül alan öğrenciler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK’ın yarışmasında ödül alan öğrenciler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 09:54

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nın ödül töreni, ATO Congresium'da gerçekleştirildi. İlk 3’e giren öğrenciler, LYS’ye girecekleri ilk yıl için; alanlarıyla ilgili bir bölüm tercih ederlerse halinde ek katsayı alabilecekler.

Haberin Devamı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) yapılan açıklamaya göre, bu yıl her alanda 1 adet olmak üzere toplam 12 proje, birincilik ödülüne layık görüldü. Birincilik ödülleri TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu tarafından takdim edildi.     

İkincilik ödüllerini de biyolojide 2, coğrafyada 1, değerler eğitiminde 1, fizikte 2, kimyada 1, kodlamada 2, matematikte 2, psikolojide 1, sosyolojide 2, tarihte 2, teknolojik tasarımda 1 ve Türk dili ve edebiyatı alanında 2 olmak üzere toplam 19 proje almaya hak kazandı.     

Üçüncülük ödüllerine biyolojide 3, coğrafyada 1, değerler eğitiminde 2, fizikte 2, kimyada 2, kodlamada 2, matematikte 2, psikolojide 1, sosyolojide 3, tarihte 3, teknolojik tasarımda 2 ve Türk dili ve edebiyatı alanında 1 olmak üzere toplam 24 proje layık görüldü.     

Haberin Devamı

Yarışmada ayrıca biyolojide 3, coğrafyada 1, değerler eğitiminde 3, fizikte 2, kimyada 2, kodlamada 3, matematikte 2, psikolojide 1, sosyolojide 3, tarihte 3, teknolojik tasarımda 3 ve Türk dili ve edebiyatı alanında 1 olmak üzere toplam 27 projeye teşvik ödülü verildi. Öte yandan temel bilimler ve sosyal bilimler olmak üzere 2 proje ‘Yılın Genç Araştırmacısı’ ödülünü kazandı.     

Birincilik, ikincilik ve üçüncülük alan öğrencilere, para ödülü ve LYS'ye girdikleri ilk yıla mahsus olmak üzere alanlarıyla ilgili bir bölüm tercih etmeleri halinde ek katsayı verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!