Gündem Haberleri

    TÜBİTAK ‘zengin’ ekmek üretti

    Hürriyet Haber
    17.02.2005 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda ve Bilim Teknolojisi Araştırma Enstitüsü, Türkiye’de beslenmeye dayalı ortaya çıkan sağlık sorunlarının önüne geçmek için 13 yıl önce başlattığı çalışmanın sonunda, mineral ve vitaminlerle gıda açısından zenginleştirilmiş ekmek üretti.Bu çalışmanın sonuçları Sağlık Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık onaylarsa, gıda yönünden son derece zengin ekmek üretimine geçilecek. MAM Gıda ve Bilim Teknolojisi Araştırma Enstitüsü Danışmanı Prof. Dr. Filiz Açkurt, özellikle çocukların yüzde 50’sinde demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlıklar tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi: ‘Bu çalışmaların yapılmasında Türkiye çok geç kaldı. Biz una katkılama yöntemi ile B1, B2, B12, C vitaminleri ile demir, kalsiyum folik asit ve çinkoyla zenginleştirilmiş ekmek ürettik.’
    Etiketler:

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı