TÜBİTAK Projelerinde Erzincan Başarısı

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK Projelerinde Erzincan Başarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 16:43

TÜBİTAK Projelerinde Erzincan Başarısı

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA) - TÜBİTAK tarafından Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen araştırma projeleri yarışmasında Erzincan, katıldığı bin 192 projeyle Türkiye genelinde en çok proje yapan il oldu.
    11'inci TÜBİTAK Ortaokullar Arası Araştırma Projeleri yarışmasında Türkiye genelinde yapılan toplam 7 bin 905 projenin bin 192’si Erzincan’dan gönderildi. Projeler içerisinden matematik, fizik, kimya biyoloji alanında bölgeden toplam 50 proje Erzurum’a davet edilirken bu 50 projenin 15’i Erzincan’dan gitti. 50 Projenin içerisinden ödüllendirilen 15 projenin yine 5’i Erzincan’dan katılan projeler arasında yerini aldı.
    20 Nisan tarihinde Erzurum’da yapılan bölge finalinde “Bu Benim Eserim Erzincanö projesi ile matematik dalında Yunus Emre Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu birinci oldular. Kimya dalında Kavakyolu Ortaokulu ve Matematik dalında Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu ikinci oldular. Biyoloji dalında Kemah Necatibey Ortaokulu üçüncü oldu.
    Biyoloji’de 1'inci olan Yunus Emre Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri mayıs ayında Eskişehir’de yapılacak olan Türkiye finallerinde Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil edecek.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!