TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 15:36

- Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki projeler İnönü Üniversitesinde sergileniyor

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının bölge finaline katılmaya değer görülen projeler sergilenmeye başlandı.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, TÜBİTAK tarafından 47.'si düzenlenen yarışmada Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden 561 projenin sunulduğunu belirtti.

Projelerin sekiz ilin üniversitelerince jürisince değerlendirildiğini aktaran Özdemir, "Sergiye 100 proje uygun görüldü, Gençler ne kadar erken yaşta bilimle tanışırlarsa, geleceğimizin nesilleri olan bu pırıl pırıl gençler iyi bir şekilde donanımlı yetişecekler. Burada 15 proje dereceye girecek ve bu projeler Ankara'da sergilenecek. 15 projeyle yaklaşık 30 öğrenci finale gidecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dereceye giren öğrencilere TÜBİTAK'ın verdiği hediyelerin yanı sıra kentte çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının da armağanlar sunacağını aktaran Özdemir, "Eğer Ankara'da dereceye girerlerse bu öğrencilerimiz öğrenimleri boyunca TÜBİTAK'ın bursiyeri olarak değerlendirilecekler. Bu öğrenciler, okullarını bitirdikten sonra doktora ve yüksek lisans yaptıktan sonra herhangi bir sınava tabi tutulmadan yine bursiyer olacak" dedi.

Özdemir, dereceye girenlerin öğrenimleri boyunca ailelerine yük olmadan eğitim ve öğretimlerini sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergiyi gezen protokol üyeleri, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

24 Mart Perşembe gününe kadar açık kalacak serginin ardından Ankara finallerine gitmeye hak kazanan 15 proje yürütücüsü öğrenciler ve danışmanlar, 25 Mart'ta İnönü Üniversitesinde düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!