TÜBİTAK istenen yazıyı mahkemeye göndermedi

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK istenen yazıyı mahkemeye göndermedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 01:00

ESKİŞEHİR’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın dövülmesi ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmesiyle ilgili davaya dün Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme heyeti, olay günü çekilen kamera görüntüleriyle ilgili TÜBİTAK’tan istenen yazının gelmediğini açıkladı.4’üncü duruşmanın 9 Ekim’de yapılmasına, eksik evrakların da bu tarihe kadar tamamlanmasına karar verildi.Ali İsmail Korkmaz davasının duruşmasında,anne Emel Korkmaz'ın da sol koluna oğlunun ismini dövme yaptırdığı görüldü.

Haberin Devamı

Dünkü duruşmaya Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap, abisi Gürkan ile tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar ile tutuksuz sanıklar polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut ve avukatları katıldı. CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, İdris Yıldız, Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün, Muharrem Işık ve Şevki Kulkuloğlu da duruşmayı izledi. Hazırlanan 250 kişilik salon tamamen dolarken, bazı izleyicilerle avukatlar duruşmayı ayakta takip etti. Duruşma öncesi mahkeme başkanı, anne Emel Korkmaz ile abi Gürkan Korkmaz’ı cep telefonuyla görüntülemek isteyen bir kişiyi uyardı.

TÜBİTAK istenen yazıyı mahkemeye göndermedi

Haberin Devamı

AF ÖRGÜTÜ İZLEDİ

Uluslararası Af Örgütü Gözlemcisi Andrea Ruijeter de mahkeme heyetine dilekçe vererek duruşmaya gözlemci olarak katıldı. Mahkeme heyetinin TÜBİTAK’tan kamera görüntüleriyle ilgili istenen yazının gelmediğini bildirmesi üzerine otopsi tutanağının okunmasına geçildi. Okunan otopsi ve Adli Tıp raporlarında, Ali İsmail Korkmaz’ın kronik kalp damar ve kapak hastası olduğu; ölümünün, başına aldığı darbeler sonucu olduğu ve kullandığı kalp ilaçlarının beyin kanamasını hızlandığı belirtildi. Anne Emel Korkmaz, bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Fenalık geçiren, anne ve baba Korkmaz, salondan bir yakınlarının koluna girerek ayrıldı.

SENİN AYAĞIN KOPSAYDI

Duruşmanın 2’nci bölümünde ise Korkmaz Ailesi’nin avukatlarına, sanıklara ve sanıkların avukatlarına söz verildi. Anne Emel Korkmaz, ayağında çatlak oluşması nedeniyle rapor alan Mevlüt Saldoğan’a tepki göstererek, “Senin ayağın kopsaydı” diye bağırdı. Abi Gürkan Korkmaz da telsiz konuşmalarının okunmasının ardından sanıklara dönerek, “Şerefsizler, adam mısınız” diye bağırdı.

Acımız dinmez ama katilleri de dolaşmasın

TÜBİTAK istenen yazıyı mahkemeye göndermedi

Haberin Devamı

OĞLUNUN adını sol koluna dövmeyle yazdırdı, adını taşıyan kolyeyi ise boynuna takan anne Emel Korkmaz, şunları söyledi: “Bunları, Alimin ölümünden 10 gün sonra yaptırdım. Hep karşıydım böyle şeylere ama acısını içime gömdüğüm Alim bana bunu da yaptırttı. Kolyeye de karşıydım. ‘Neden isimlerini taşıyorlar?’ derdim. Onu da Alim için yaptırdım. Gerçi o benim yüreğimde, beynimde, aklımda, her yerde... Ali İsmail’i kalbime kazıdım. Yine de ismini taşımak istedim. Adaleti bulmak, oğlumun katillerinin cezalandırılması için buradayım. Oğlum geri gelmeyecek. O acı dinmeyecek. Ama katiller de rahat rahat sokakta dolaşmasınlar. Onlar da cezalandırılsın ki başka canlar yanmasın, başka anneler ağlamasın diye. Biz bunu istiyoruz.”

Haberin Devamı

Dayanışma için geldik

TÜBİTAK istenen yazıyı mahkemeye göndermedi

CUMHURBAŞKANI adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ali İsmail Korkmaz davasının 3’üncü duruşmasını izlemek için dün Kayseri’ye gitti. HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken’le birlikte duruşmayı arka sıralardan takip eden Demirtaş, Erkilet Havaalanı’nda dinlendiği sırada ise gazetecilere şunları söyledi: “Kaybettiklerimizi elbette geri getiremeyiz. Türkiye’de insanların birbirini döverek öldürmeyeceği bir ortamı, hepimizin linç, öfke ve kinle yaklaşmayacağı bir ortamı yakalamamız gerekir. Toplumda barış içinde birbirimize sarılarak el ele, yürek yüreğe yaşamamızın yolu böyle acı olaylarla yüzleşebilmektir. Kayseri Adliyesi’nden, ‘insanım’ diyen herkesin kabul edeceği bir kararın çıkması için aileyle dayanışmak için, insanlık vicdanına sahip çıkmak için buradayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!