TÜBİTAK Bölge Yarışması Sonuçları Törenle İlan Edildi

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK Bölge Yarışması Sonuçları Törenle İlan Edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 15:21

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE TÜBİTAK’IN “46. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE YARIŞMASI” DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİ İLE TAMAMLANDI.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Koordinatörlüğünde TÜBİTAK’ın “46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması” düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı.
Bilim Merkezi’ndeki ödül töreni programına, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, NEÜ Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Ecir Yılmaz, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ile öğrenci danışmanları ve öğrenciler, katıldı.
Konuşmasına geçtiğimiz Şubat ayında hayatını kaybeen ve bu yarışmaların hazırlık aşamasında oldukça emeği olan TÜBİTAK Konya eski Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Abdullah Uzun’u rahmetle anarak başlayan TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Ecir Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Yarışmaya Konya Bölgesinden 832 proje başvurusu var. Konya Bölge finali sergisine çağrılan 100 proje oldu. Burada katılan projeleri belli bir sıraya tabi tutup, jüri üyeleriyle birlikte bir karar verdik. 16 tane birinci, 10 tane ikinci, 10 tane üçüncü proje dereceye girdi.”
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, konuşmasına yarışmaya katılan derece alan veya almayan her bir öğrenciyi tebrik ederek başladı. Dünyanın en kaliteli tohumunun uygun hasadı bulamazsa herhangi bir ürüne dönüşmeyeceğini kaydeden Prof. Dr. Yüksek, insan toplumlarının da, tohumları zihninde taşıyan gençleri ortaya çıkarmak adına çalışmalar yapması gerektiğine değindi. Yüksek, bu yarışmanın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken 100 projeden 36 projenin değişik kategorilerde değerlendirildiğini hatırlatıp Konya Bölgesinde yapılan bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diledi.
Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun da, emeği geçenlere teşekkür ederken 832 projenin her birinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek 832 projenin de birinci olduğunun altını çizdi.
YARIŞMADA 16 PROJE BİRİNCİ, 10 PROJE İKİNCİ, 10 PROJE ÜÇÜNCÜ OLDU
Konya, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta illerinden oluşan Konya Bölge Koordinatörlüğüne 2015 yılında yapılan toplam 832 proje başvurusunda; 137 müracaatla Biyoloji alanı en fazla başvuru yapılan alan oldu. Biyoloji alanını sırasıyla; Fizik 135, Sosyoloji 122, Tarih 91, Kimya 81, Coğrafya 70, Matematik 66, Psikoloji 50, Bilgisayar 47, Türk Dili ve Edebiyatı 33 başvuru sayısıyla takip etti. Ayrıca en çok proje veren İl Konya, en çok proje veren okul Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi oldu
832 başvuru içerisinden ilk 100’e girmeye hak kazanan projeler arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda 16 proje birinci, 10 proje ikinci, 10 proje üçüncü oldu. Birinci olanlara TÜBİTAK tarafından para ödülü, Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından çeyrek altın, NEÜ ve TÜBİTAK tarafından hazırlanmış özel çanta, Kervansaray çerçeve tarafından sanatsal tablo, Büyükşehir Belediyesi tarafından da çeşitli kitaplar hediye edildi. İkinci ve üçüncü olanlara ise çeyrek altın dışında diğer hediyeler takdim edildi.
Bilgisayar dalı birincileri: Denizli Aydem Fen Lisesinden Tarık Hakan Yaldır, Muhammed Salih Bağ.
Biyoloji dalı birincileri: Özel Antalya Doğa Fen Lisesinden Tuğçe Ünal, Sude İpek Gözeten ve Denizli Anadolu Lisesinden Yağmur Tarım, Şule Acar.
Coğrafya dalı birincileri: Konya Güneysınır Çok Programlı Anadolu Lisesinden Büşra Güneş, Mehmet Arıcı; Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Anadolu Lisesinden Batuhan Yalçın.
Fizik dalı birincileri: Isparta TED Koleji Özel Lisesinden Bahadır Yazan, Murat Batıkan Dulupçu; Denizli Nevzat Karalp Anadolu Lisesinden Merve Yıldırım.
Kimya dalı birincileri: Antalya TED Koleji Özel Lisesinden Alper Yılmaz, Gaye Satılmış; Antalya Çağlayan Anadolu Lisesinden Ayşe Yağmur Çördük.
Matematik dalı birincileri: Antalya Özel Ufuk Fen Lisesinden Ayşegül Kasapoğlu, İrem Yetkin.
Psikoloji dalı birincileri: Antalya Elmalı Anadolu Lisesinden Yasemen Doğan.
Tarih dalı birincileri: Burdur Kızılkaya Hacı İbrahim Çelik Çok Programlı Anadolu Lisesinden Ceydanur Kaya, Yasemin Yarar; Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesinden Yüksel Arslantaş.
Türk Dili ve Edebiyatı dalı birincileri: Konya Akşehir Anadolu Öğretmen Lisesinden Giray Demir, Gökçe Dağhan.
Sosyoloji dalı Birincileri: Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Anadolu Lisesinden İpek Alav; Burdur Anadolu İmamhatip Lisesinden Ayşe Rümeysa Sarıkaya, Sümeyye Deveci.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!