Tuba Ünsal FMF hastası

Güncelleme Tarihi:

Tuba Ünsal FMF hastası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 00:00

Yüksek ateş, nefes darlığı, karın ağrısı şikayetleriyle geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Tuba Ünsal'a, az kişide rastlanan Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) teşhisi kondu.

Haberin Devamı

TUBA ÜNSAL FOTOĞRAFLARI

Önce teşhis konulamadı

Geçtiğimiz hafta Altın Portakal Film Festivali'ne katılan Tuba Ünsal, festivalin açılış gecesi aniden rahatsızlanarak Antalya'da özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak ünlü oyuncu, burada bir teşhis konulamaması üzerine apar topar İstanbul'a gönderildi. Alman Hastanesi'nde hemen kontrolleri yapılan Ünsal'a, FMF teşhisi konuldu...

Sağlık durumu iyi


Tansiyonun düşüklüğü ve nefes darlığı rahatsızlıklarını bir yıldır yaşadığını belirten Ünsal, şu açıklamayı yaptı: "Son zamanlarda sık ataklar geçirip, hastaneye gitmeye başladım. Ama bir türlü teşhis konulamıyordu. Herkes grip olduğumu söylüyordu. Hatta ABD'de bile bu rahatsızlığıma bir ad koyamadılar. Sonunda FMF hastası olduğumu öğrendim. FMF, az görülen bir hastalık ama tedavisi var. Bir haftadır Alman Hastanesi'nde yatıyorum ama şimdi iyiyim."

Haberin Devamı

FMF nasıl bir hastalık

Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) genetik bir hastalık. Yüksek ateş, karın ağrısı, göğüs ağrısı, eklem ağrısı, deri döküntüleri gibi hastalık belirtileri birkaç gün süren ataklar halinde ortaya çıkar. FMF, tedavi edilebilir bir hastalık ancak bu tedavi, FMF'nin genetik bir hastalık olması nedeniyle, hastalık tamamen ortadan kalkmıyor. Tedavi, hastalığın oluşturduğu bozuklukları ortadan kaldırmaya yönelik oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!