Tuana'nın bacağı kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Tuananın bacağı kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 00:00

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'da kemik kanseri teşhisi konularak bacağının kesilmesine karar verilen, ancak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) devreye girmesiyle Türkiye'ye getirilerek tedavi edilen Tuana Adanur'u ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ile birlikte 6 yaşındaki Tuana Adanur'u tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.


Tuana'nın Almanya'da tedavi görürken Türkiye'ye getirildiğini ve başarılı bir ameliyat geçirdiğini ifade eden Bozdağ, Tuana'ya hediye verirken bir süre de sohbet etti. Bozdağ, baba Selim ve Anne Gülten Adanur'a da geçmiş olsun dileklerini ileterek, “İnşallah oynadığını da göreceğiz” dedi. Selim Adanur ise Bozdağ'a ve süreçte katkısı olan herkese teşekkür etti.


Tuana'nın Bozdağ'ın getirdiği hediyeyi merak etmesi üzerine Bozdağ, paketi açarak hediyeye verdi. Tuana da bebek seti hediyesinden dolayı Bozdağ'a teşekkür etti.

 

Haberin Devamı

BACAĞININ KESİLMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ


Baba Selim Adanur, yaptığı açıklamada, aslen Muşlu olduklarını ve 19 yıldır Almanya'da yaşadıklarını söyledi. Kuaförlük yaptığını anlatan Adanur, Berlin'de yaşadıklarını ve 3 çocuğu olduğunu dile getirdi.


Selim Adanur, Tuana'yı hastaneye götürdüklerini ve yapılan tetkikler sonrasında kemik kanseri nedeniyle bacağının kesilmesine karar verildiğini bildirdi. Karar üzerine başka doktorlara da çocuklarını göstermek istediklerini dile getiren Adanur, bu nedenle hastanede sıkıntı yaşadıklarını anlattı.


Durumun Türkiye'de gazetelerde yer alması üzerine YTB yetkililerinin kendilerine ulaştığını ve yardım ettiğini anlatan Adanur, süreçte yardımı dokunan başta Başbakan Yardımcısı Bozdağ olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.


Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Ayvaz da Tuana'nın durumunda herhangi bir sıkıntı olmadığını ve bugün taburcu edileceğini söyledi.
Tuana'nın bacağında 3-4 santimetrelik bir kısalık beklediklerini anlatan Ayvaz, bu nedenle taburcu olmasının ardından kontrollerin devam edeceğini kaydetti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!