TÜ Tıp Fakültesi'ne ‘TEPDAD’ akreditasyonu 

Güncelleme Tarihi:

TÜ Tıp Fakültesine ‘TEPDAD’ akreditasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 19:06

TÜ Tıp Fakültesi'ne ‘TEPDAD’ akreditasyonu 

Haberin Devamı


EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi Federasyonu bünyesinde bulunan Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (TEPDAD) tarafından akredite edildi. 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu bünyesinde bulunan Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (TEPDAD) tarafından akredite edilerek, dünya'da sadece 9 kuruluş tarafından verilen ve uluslararası geçerlilik taşıyan 'Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı' akreditasyonunu almaya hak kazandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve Tıp Fakültesi Dekanlığı temsilcileriyle sürece destek veren üst kurulu üyelerinin katılımıyla toplantı düzenledi.

Rektör Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Tıp Fakültesi'nin söz konusu akreditasyonu alması için içlerinde öğrenci, asistan, idari personel ve öğretim üyesi bulunan yaklaşık 80 kişilik ekiple çalıştıklarını belirtti. Uluslararası geçerlilik taşıyan 'Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı' akreditasyonu ile artık T.Ü.'nin yanında YÖK kılavuzlarında 'Bu üniversite akreditedir' ibaresi olacağını dile getiren Tabakoğlu, şunları söyledi:

"Artık bu akreditasyonla YÖK kılavuzlarında T.Ü.'nün yanında 'bu üniversite akreditedir' ibaresi olacak. Öğrenciler tercih ederken 'Ben akredite olan bir yerde okumak istiyorum' diyerek bize daha iyi öğrenciler gelecek. İkincisi biz bir sistemi bünyemize almış olduk. Bu sistem bir kere yaptın bitirdin demiyor. Her seferinde kendini geliştir, yenile diyor. Bu muhteşem bir şey. Bizden önce Biyoloji ve Kimya bölümü olmuştu. Şimdi de Tıp Fakültesi, fakülte olarak çok büyük bir emekle akredite oldu. T.Ü. artık nicelik yani 'şu kadar öğrencisi olan' kavramını geçti, artık nitelik yani 'şu kadar iyi ve uluslararası değerlerde eğitim veren' bir kurum haline geldi. Yani niteliği derinleştirmeye çalışıyoruz. Şu anda gördüğünüz bu ekip yaklaşık 1,5 yıl bu sürece hazır olmak için geceli gündüzlü çalıştı. Gelen akreditasyon ekibi ders programlarına, hocaların ders uygulamalarına, öğrencilere ve memnuniyetlerine, ders verilen alanlara her şeye baktı. Biz bunlara bakacaklarını biliyorduk ve dersimizi çalıştık. Eksikliklerimizi tamamladık. Yani aslında sorunları süpüren bir kalite sisteminin içine dahil olmuş olduk. En son artık finalde 5 gün boyunca didik didik gezdiler. Sonuçları dökümante edip yönetim kuruluna götürdüler ve yönetim kurulunda 'Evet T.Ü. Büyük bir iş başardı ve bütün sistemini akreditasyona uygun hale getirdi. Sizi akredite ediyoruz'. Bu belgeyi bize gönderdiler."


Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Muzaffer Demir de akreditasyon yetkilendirme süreci hakkında bilgi verdi. Prof.Dr. Demir bugüne kadar TEPDAD'ın Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi dahil 27 fakültenin 30 eğitim programını akredite ettiğini dile getirerek, 
"Ülkemizde 100 Tıp Fakültesi vardır ve bu fakültelerden 84'ü aktif olarak çalışmaktadır. Akredite alan fakülteler ÖSYM kitapçığında yıldız (*) işaretiyle belirtilerek programın akredite olduğu bilgisi öğrenci ve ailelerine verilmektedir. Önümüzdeki dönemde bizim fakültemiz de bu işareti taşıyacaktır. Böylece rekabete dayalı bir sistemde bizi tercih edecek öğrenciye dünya standartlarına uygun, denetlenebilir, şeffaf, paydaşların katılımıyla yönetilen olumlu bir eğitim ortamında yetkin doktor olarak yetiştirme sözü vermiş oluyoruz.
Akreditasyon sürecinde yaklaşık 80 civarında öğrenci, asistan, idari personel ve öğretim üyesi görev almışlardır. Çalışanlarımız kurumları için ellerinden gelenin en iyisini yapmak için uğraşmışlardır. Öte yandan üniversitemizde bazı bölümlerinin eğitim programları akredite edilmişti. Ancak üniversitemize ilk kez bir fakültenin ve Tıp Fakültesi gibi yoğun programı olan bir fakültenin akreditasyonu olmamıştı. Tıp Fakültemizin Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 2024'e kadar eğitimi akredite olmuştur. Bu akreditasyon eğitimin dünya standartlarında yapıldığının belgesi ve sözüdür. Bu gurur hepimizindir."

Toplantının sonunda T.Ü. Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, akreditasyon sürecinde emeği geçen ve görev alan üst kurul üyelerine plaket hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!