TTSO Başkanı Hacısalihoğlu: Trabzon’un tanıtımı tüm yönleriyle yapılacak

Güncelleme Tarihi:

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu: Trabzon’un tanıtımı tüm yönleriyle yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 16:55

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu: Trabzon’un tanıtımı tüm yönleriyle yapılacak

Haberin Devamı

TRABZON (DHA) - TRABZON Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel olarak da zengin bir kent olduğunu vurgulayarak, “Tanıtımda sadece doğal güzelliklere bağlı kalmayacağız. Trabzon’un tarihi ve kültürel varlıklarını da kullanacağız. Ayrıca Trabzon’da özellikle ileri teknoloji konusunda yapılan yatırımlar da çok iyi anlatılmalı. Bu konuda basına da önemli görevler düşüyor” dedi.

Doğan Haber Ajansı Trabzon Bölge Müdürü Muhammet Kaçar ve Muhabir Osman Şişko, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Trabzon’un gelişmesi ve tanıtımı için basın mensuplarıyla birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Yapılan çalışmaların duyurulmasında ve tanıtımın etkili olmasında basının rolü büyük. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalara Trabzon’daki gazeteci arkadaşlarımızın ilgisi ve desteği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un son yıllarda Körfez ülkelerinden gelen turist akınıyla doğal güzellikleri ve yaylalarıyla öne çıkan bir kent gibi göründüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

“Ancak Trabzon tarihi ve kültürel yönden de çok zengin bir şehir. Arap turist furyası öncesinde Trabzon’a kültür turizmi için on binlerce Batılı turist geliyordu. Şimdi bu yönde de yine tanıtıma ağırlık vereceğiz. Tanıtımda sadece doğal güzelliklere bağlı kalınmayacak. Tarihi ve kültürel varlıklarımızı da etkin biçimde tanıtımda kullanacağız. 2018’de Avrupa ülkelerindeki fuarlara da katılmayı planlıyoruz.”

Trabzon’da ayrıca özellikle TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi, TTSO’nun inşaatını sürdürdüğü Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi gibi yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesine zemin hazırlayacak tesislerin yapılmakta olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, “Trabzon’un bu yönünün duyurulmasında da basına önemli görevler düşüyor. Trabzon’un orta ve yüksek teknoloji konusunda bir cazibe merkezi olabilmesi, iyi yatırımcıların buraya gelmesi kenti her yönden kalkındıracaktır” diye konuştu. Ziyarette TTSO Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!