TTNet TFF ile 5 yıllık ana sponsorluk anlaşması imzaladı

Güncelleme Tarihi:

TTNet TFF ile 5 yıllık ana sponsorluk anlaşması imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 16:19

TTNet AŞ, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile 5 yıllık ana sponsorluk anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Antalya'da milli takımın kamp yaptığı Gloria Golf Resort Otel'de düzenlenen sponsorluk anlaşması imza törenine TFF Başkanı Hasan Doğan, TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve Milli Takım oyuncuları katıldı.

İmza töreninde konuşan TFF Başkanı Doğan, hazırlık kampının ilk gününde milli takım ana sponsorluğu için TTNet ile çok önemli sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Doğan, sponsorluk sözleşmesinin federasyona önemli bir katma değer olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:
“TTNet milli takımımıza sponsor olurken diğer ana sponsorlarımız gibi güven ve itibar algısını da yükseltmeyi hedefliyoruz. Türk futbolunda ciddi bir şekilde erozyona uğrayan güven ve adalet duygusunun dönemimizle birlikte tekrar yükselişe geçtiğini görüyoruz. Bunun çok önemli kanıtı milli takımımıza sponsor olmak için gelen yoğun taleplerdir. Ülkemizin alanlarında en büyük firmaları TFF çatısı altında ana sponsor olmaya büyük ilgi duyuyor. Görüştüğümüz tüm kurumların yöneticilerine federasyonumuza ve Türk futboluna olan güvenlerinden ötürü teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

Doğan, futbolda ekonomik büyüklüğün kalıcı sportif başarıları beraberinde getirdiğini belirterek, sportif başarıları yakalamak için ülkenin futbol ekonomisinin mutlaka büyütülmesi gerektiğini söyledi. Doğan, şöyle devam etti:

“Bu durumun bilincinde olan yönetimimiz, özverili bir çalışma sonunda Turkcell Süper Lig'in yayıncı kuruluşunun katkılarıyla sağladığı 60 milyon YTL ek kaynak ve gerçekleştirilen üç yeni sponsorluk anlaşmasıyla yaratılan 50 milyon YTL tutarındaki gelirle birlikte kısa sürede 110 milyon YTL ilave bir imkanı Türk futboluna kazandırmıştır.”

Hasan Doğan, yıllık 14 milyon dolar sponsorluk geliriyle devraldıkları Futbol Federasyonunun, yıllık sponsorluk gelirini 2 ayda 23 milyon dolara çıkartma başarısını gösterdiklerini de söyledi. TFF'nin gelirini artırma konusundaki çabaların devam edeceğini kaydeden Doğan, şöyle dedi:
“Dönemimiz sona ermeden yıllık 35 milyon dolarlık gelir hedefimize ulaşacağız. Bir yandan gelirlerimizi artırırken, diğer yandan kaynaklarını Türk futbolunu aydınlık bir geleceğe taşıyacak geri dönüşümü olan projelere harcamayı düşünüyoruz. TFF, parası olan ancak projesi olmayan bir kurum olmaktan çıkarılacaktır.”

Haberin Devamı

Doğan, uzun süredir üzerinde çalıştıkları projelerin, futbol geliştirme merkezi tarafından Antalya toplantısında hem yönetim kurulu hem de federasyon çalışanlarıyla paylaşılacağını vurguladı. Doğan, bu çalışmalarla ilgili bilgilerin de toplantılar süresince kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

Hasan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu sözü şimdiden verebiliriz, TFF, görev süremiz sonunda hem sportif hem de mali açıdan güçlü, kamuoyunda saygınlık yaratan örnek bir kurum olacaktır. Milli takımımızın Fatih Terim liderliğinde zorlu Avrupa Şampiyonası'ndan başarıyla çıkacağından eminim. Tüm oyuncularımızın milli takım forması giydiklerinde bam başka bir ruh ve heyecanla mücadele ettiğini biliyoruz. 70 milyon yurttaşımıza ilave olarak tüm Türk cumhuriyetlerinde, Balkanlar'da, Orta Doğu'da, Avrupa ülkelerinde milyonlarca kişi milli takımızı destekleyecektir.”

“TTNET ÇOK GENÇ BİR ŞİRKET”

TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da TTNet'in milli futbol takımları ana sponsorları arasında yerini aldığını söyledi. Yılmaz, gelecek 5 yıl boyunca TFF ile TTnet'in uzun soluklu bir işbirliği anlaşması yapıldığını ifade ederek, “TFF'nin 85 yıl önce Cumhuriyet ile birlikte kurulduğu dikkate alındığında TTNet çok genç bir şirket. 3 yaşına geçtiğimiz ay girdi” dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, TTNet'in milli takımlara sponsor olurken sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket edildiğini belirterek, “Spor centilmenlik, spor barış ve kaynaşma, spor tatlı bir rekabettir. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımımıza başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan imza töreninde sözleşmeyi TFF Başkanı Hasan Doğan ve TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz imzaladı. Anlaşmayla TTNet, A ve Ümit Milli Takımları ile minik, yıldız, genç ve bayan olmak üzere tüm milli futbol takımlarının ana sponsoru oldu.
İmza töreninde ayrıca, TTNet Genel Müdürü Yılmaz, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e ve tüm futbolculara bir yıllık TTNet aboneliği hediye etti.

Haberin Devamı

Öte yandan, Milli Takım kaptanı Rüştü Reçber'e nazar boncuğu takıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!