TTB'den SmartBorsa sistem

Güncelleme Tarihi:

TTBden SmartBorsa sistem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 10:56

TTB'den SmartBorsa sistem

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Ticaret Borsası, kurumsal hafızasının güvenliği, korunması ve saklanmasını 7 yıldır yürüttüğü SmartBorsa veri yedekleme sistemini geliştirerek tamamladı.
Tarsus Ticaret Borsası (TTB) 2009 yılından bugüne yürüttüğü SmartBorsa veri yedekleme sistemini geliştirdi. TTB, hiçbir aracı kuruma gerek duymadan oluşturduğu akıllı bulut yedekleme sistemi ile kurum içinde kendi bilgi güvenliğini kendi sağlayarak garanti altına aldı. Borsa Başkanı Murat Kaya, bilgi güvenliğinin öneminin gün geçtikçe arttığını söyledi. Türkiye'de kurumsal ve kişisel bilgileri en iyi şekilde korumak için gerekli önlemlerin alınmasının çok önemli olduğunu belirten Kaya şunları söyledi:
"Borsamız ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standartları ve iyi uygulamalarını dikkate alarak bir bilgi güvenliği politikası oluşturmuş ve gerekli iç organizasyonu sağlamıştır. Geçmiş tecrübemiz, bilgi üretemeyen, saklayamayan, iletemeyen, işleyemeyen, yorumlayamayan hiçbir kurumun sürdürülebilir bir iş modeli yaratması mümkün gördük. Çıktığımız yolda çalışanlarımız kendi bilgi ve tecrübeleri ile borsamıza özgü ve özel bir bulut teknolojisini hayata geçirdi. Çalışanlarının yanında her kurumun, her firmanın can damarı, verileridir. Kurumun bu verileri ne kadar iyi yönettiği ve koruduğu, başarısını veya başarısızlığını belirleme konusunda çok önemlidir."
Yapılan çalışma ile örnek bir model yarattıklarını da vurgulayan Kaya, "Çalışanlarımızın fikirleri ile ortaya çıkan SmartBorsa ile 1 milyondan fazla fotoğraf, 1 milyondan fazla yazılı sunum belgelerini, bin saatten fazla HD kalitede video görüntüsünü depolayacak olan sistemimize eklenecek ünite ile kapasitesini yükseltebilecek olduğumuz gibi bu ünite ile başka kurumlarında veri güvenliğini sağlayabilecek şekilde planlandı" diye konuştu.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!