TSYD Semineri Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

TSYD Semineri Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 11:27

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen '48. Yıl Sporun Zirvesi” konulu seminerin ilk gününde teknik direktörler Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim açık oturumda bir araya gelecekler.

“48. Yıl Sporun Zirvesi” semineri yarın Antalya'da Sera Otel'de başlayacak. Seminerin açılış konuşmalarının ardından Türk futbolunun teknik direktörler Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim'in katılacağı Türk futbolunun dünü, bugünü ve yarınının irdeleneceği “Neredeydik, Neredeyiz, Nereye” başlıklı oturum düzenlenecek. Açık oturumu TSYD Genel Sekreteri Ahmet Çakır yönetecek. Türk futbol tarihinin son 40 yılına hem futbolcu hem de teknik adam olarak damgasını vuran Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim, Türk futbolunun bugünkü durumunu değerlendirecek, yeniden yükselme dönemi için düşüncelerini ortaya koyacak.

Seminerin öğleden sonraki bölümde ise 25. Dünya Üniversiteler Kış oyunları (2011 Erzurum) tanıtımı yapılacak. Ayrıca, Dünya şampiyonu sporcular Nurcan Taylan, Selçuk Çebi, Gülsüm Tatar ve Bahri Tanrıkulu konuşacak. “Madalya Avcıları” adlı oturumu TSYD Dış İlişkiler Sorumlusu Murat Ağca yönetecek.

İlk günün üçüncü ve son oturumunda ise gazetecilik mesleğinin çilesini çeken gazeteciler konuşacak. Devrim Sağıroğlu'nun yöneteceği “Çilekeşler Ordusu” adlı oturumda TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, Alper Mert, Bahadır Çokişler ve Savaş Çorlu gazetecilerin sorunları dile getirecek.

-İKİNCİ GÜN-

Seminerin ikinci gününün ilk oturumunda Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener konuşacak. TSYD Başkanvekili Faik Gürses'in yöneteceği oturumda Şener, bordo-mavili kulüple ilgili çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirecek. Şener'in ardından Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatı ile ilgili gelişmeler hakkında oyunların koordinatörü Nihat Doker bilgi verecek.

İkinci gün öğleden sonraki “Sporda Şiddet” konulu oturumda TBMM'de ilgili komisyonun başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazım Ekren, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık görüşlerini dile getirecekler. Oturumu Tayfun Bayındır yönetecek.

Öğleden sonraki ilk oturumda ise “Uluslararası Futbol Hakemliği Alanında Türkiye'nin Yeni Yeri” konusu tartışılacak. Atilla Türker'in yöneteceği oturuma Merkez Hakem Komitesi (MHK) Danışmanı Jaap Uilenberg, MHK Başkanı Oğuz Sarvan ile FIFA kokartlı hakemler Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım katılacak.

Seminerin son oturumunda “Futbolda Marka Değeri” masaya yatırılacak. Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem'in yanı sıra ekonomi yazarı Yavuz Semerci ve spor yazarı Serdar Ali Çelikler, Deniz Gökçe'nin yöneteceği oturumda görüşlerini ortaya koyacak.

Seminer 6 Ocak Perşembe günü sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!