TSYD o aracı iade etti

Güncelleme Tarihi:

TSYD o aracı iade etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 17:21

TSYD Ankara Şubesi, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in derneğe sattığı ve genel merkezi’nde Ankara şubesi’ne tahsis ettiği Wolkswagen Tiguan marka 2010 model aracı İstanbul genel merkeze iade edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İşte TSYD'den yapılan açıklama;

Medyada sıkça yer alan, TSYD’nin itibarına gölge düşüren bu konu hakkında çoğunuzun bilgi sahibi olduğunu biliyoruz. Ancak, az da olsa bugüne kadar gelişmelerin uzağında kalanlar için süreci özetlemek istiyoruz:

Ankara Şubesi’nde başkan ve yönetim kurulu ile ihtiyaç duyan tüm üyelerimizin ulaşım ihtiyacı 2005 yılından beri Hyundai marka minibüs ile karşılanıyordu. 250 bin kilometreyi geçen, sık sık arızalanan bu aracın değiştirilmesi için şubeye yeni araç tahsisi edilmesi konusunda TSYD Genel Merkezi ile görüşmeler yapılmış, alınan olur doğrultusunda önce bize verilen limitler dahilinde Ankara’da araç aranmış, o fiyatlara istenilen şartlarda araç bulunamamış, bu durum Genel Merkeze iletilmiştir. Genel Merkezden de bunun üzerine Şubemize 06 TST 43 Plakalı araç tahsis edilmiştir.

Aracın kaskosunu yaptırmak için Ankara Şubesi İdari Müdürü Serhat Çelik görevlendirilmiştir. Şube Başkanımız Kerem Öncel İdari müdürümüz Serhat Çelik’e arabanın kasko değerinin neden beklenenin üzerinde çıktığını sormuş ve araştırılmasını istemiştir. Serhat Çelik bunun üzerine konuyu araştırmış, bunun sebebinin ise Genel Başkan Oğuz Tongsir’in eşi Hazal Tongsir’e ait olarak gözüken aracın daha önce iki kez ciddi kaza yapmış olmasından kaynaklandığını öğrenmiştir. (2012-2013) Şube Başkanımız Kerem Öncel, İdari Müdüre bu konuyu Yönetim Kurulu üyeleri dahil, kimseyle paylaşmaması konusunda talimat vermiş, ardından da Genel Sekreter Mustafa Yener’i aramış, bu aracı kabul etmelerinin mümkün olmadığını bildirmiştir. Sayın Öncel bu görüşmede Genel Başkanın eşine ait aracın dernek tarafından satın alınmasının etik olmadığını da söylemiştir. Genel Merkez’de yapılan değerlendirmeler üzerine de aracın geri alınacağı ve yeni araç tahsisi yapılacağı ifade edilmiştir.

Aracın değiştirilmesi beklenirken konu medyaya yansımış, TSYD ağır eleştirilere maruz kalmıştır. Eleştiriler üzerine Genel Başkan Oğuz Tongsir aracı önce 10-15 bin TL düşük bedelle derneğe sattığını beyan etmiş, sonra bu rakamı 5-6 bin lira düşük olarak revize etmiştir. Yine önce parayı hiç almadığını, almayacağını da söyleyerek aracı derneğe bağışladığını açıklamıştır. Yakın bir zamanda yaptığı açıklamada ise “araba parasının geri ödeyerek aracı TSYD’ye bağışlamıştır” diyerek önceki açıklamalarını düzeltmek zorunda kalmıştır.

Genel Başkan Oğuz Tongsir ve Genel Sekreter Mustafa Yener medyanın ağır eleştirileri üzerine Ankara Şubesi’nden aracı hemen iade etmemesini (hoş bir deyim değil ama kullanmak zorundayız) yalvarma derecesinde rica etmiş, bu rica üzerine toplanan Ankara Şubesi Yönetim Kurulu da Şube Başkanı Kerem Öncel’in aracın iadesi konusundaki ısrarına rağmen, Genel Başkan Tongsir’in “iyi niyetli olarak, yanlış bir iş yaptığı” inancıyla aracın iadesi için bir süre daha beklenmesine karar vermiştir.

Yönetim Kurulumuzun toplantısında alınan bu karar, Ankara Şubesi üyelerine aynı gün düzenlenen toplantıyla duyurulmuştur.
Ancak, Genel Merkez aradan geçen süreçte sözünde durmamış, araç ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap verilmemiştir. Yapılan resmi ve sözlü açıklamalar arasındaki çelişkiler yumağı bir türlü çözülmemiştir.

İlk günden beri yönelttiğimiz “Araç, Yönetim Kurulu’nun hangi sayı ve tarihli kararıyla derneğe satılmıştır. Sayın Tongsir’e ödeme yapıldıysa, ödeme miktarı nedir? Sayın Tongsir bağış yaptıysa, bağış miktarı ne kadardır?” sorularına bugüne kadar yanıt alınamamıştır.

Araç meselesi, TSYD Genel Merkezi ile Ankara Şubesi aracında yaşanan, bugün olağanüstü genel kurul çağrısı yapmamızın temel nedenleri arasında yer almıştır.

Israrla Genel Merkez’den aracın geri alınması, yerine markası ve modeli ne olursa olsun yeni bir araç gönderilmesi konusundaki talebimizin yerine getirilmesini beklerken, Genel Başkan Oğuz Tongsir’in çıktığı Anadolu turlarında, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali, araç konusunu aleyhimizde kullandığını öğrendik.

Sözde araç Şube Başkanı Kerem Öncel tarafından sık sık yurt gezilerinde, tatillerde kullanılıyormuş. Sözde iade et diyorlarmış da, Ankara Şubesi aracı iade etmiyormuş.

Olayı artık öyle bir noktaya getirdiler ki, TSYD tarihine kara leke olarak geçecek şekilde “Şube Saymanı Metiner Erdem’e resmi yazı göndererek, Şube Başkanı Kerem Öncel’in araç kullanımı hakkında Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu bilgilendirmesi” istenmiştir. Yani saymanımıza şube başkanımızı jurnallemesi teklif edilmiştir.

Genel Merkeze dolaylı yollardan gitmelerine gerek olmadığı, direkt Şube Başkanına sormaları halinde istedikleri yanıtların verileceği bildirilmiştir. Şube Başkanımız, araç ile hasta olan bir yakınını ziyaret için acil olarak Gökova’ya gitmesi gerektiğini, derneğin kasasından tek kuruş harcanmayacağını şifahi olarak Yönetim Kurulu üyelerine bildirmiş, Yönetim kurulumuz da bu talebe olumlu yanıt vermiştir. Nitekim, 3 günlük Gökova ziyareti sırasında derneğimize tek kuruş masraf yansıtılmadığı gibi, araç deposu full dolu olarak Ankara’ya dönülmüştür.

Şubemizin muhasebe kayıtlarını Genel Merkeze gönderdiği, bu konunun Genel Merkez yöneticilerince çok iyi bilindiği halde dedikodular yapılarak sözde Ankara Şubesinin yıpratılmak istendiğini fark ettik.

Ankara Şubesi Yönetim Kurulu da, “belaltı” olarak nitelendirilecek bu faaliyetlere izin vermemek adına, olağanüstü toplanarak aracın Genel Merkeze iadesine karar vermiş ve bu sabah (12 Ekim Çarşamba) şoförümüz Ebubekir Gürpınar aracılığıyla araç İstanbul’a gönderilmiştir.

Ankara Şubesi 11 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da emektar minibüsü ile her türlü ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecektir.

Son olarak Genel Başkan Oğuz Tongsir’e bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Kendisi cebinde araç ile ilgili ekspertiz raporları ile geziyormuş, bu raporların birinde araç için 81 bin, birinde 82 bin, bir diğerinde de 86 bin lira değer biçilmiş.

Sayın Oğuz Tongsir, yine boşuna para harcamışsınız. Ekspertiz için bu kadar para harcayacağınıza, internette sahibinden.com, arabam.com gibi siteler var. Oralara girip baksaydınız, sizin 86 bin TL değer biçtirdiğiniz aynı marka ve modeldeki araçların çoğunun 70-75 bin lira arasında satıldığını görebilirdiniz. Ayrıca, bu fiyata satılan araçların sizin aracınız gibi iki büyük kazasının olmadığını da görür, ekspertizinizi biraz daha makul fiyat belirlemesi için uyarabilirdiniz.
Saygılarımızla...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!