TSYD, İzmir'in spor tarihine ışık tuttu

Güncelleme Tarihi:

TSYD, İzmirin spor tarihine ışık tuttu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 12:38

TSYD, İzmir'in spor tarihine ışık tuttu

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Yaşar Üniversitesi'nin desteği ile düzenlediği İzmir Spor Tarihi Sempozyumu'nun açılışı gerçekleştirildi. Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Holding Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Dinçer, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış töreninde Türkiye'de ilk futbol maçı, ilk atletizm ve binicilik yarışmalarının İzmir'de yapıldığını söyledi.
Kocaoğlu, 2005 yılındaki Üniversite Oyunları sayesinde İzmir'de birçok tesisin hizmete girdiğini bunun yanında mevcutların da yenilendiğini belirtti. Aziz Kocaoğlu, belediye olarak 37 branşta 5 binin üzerinde sporcuyla etkinliklerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Amacımız daha fazla gence spor yaptırmak. Bizim işimiz profesyonel spor değil, bizim işimiz altyapı eksikliğini tamamlamak" dedi.
İzmir'e 30-35 bin kişilik bir stadın şart olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Bornova Belediyesi ile yaptığımız Bornova Stadı sayesinde Göztepe bugün Süper Lig'e çıktı. O stadı biz yapmasaydık, Atatürk ve Buca Stadı'nda buna ulaşmak çok zordu. Karşıyaka Yalı ve Göztepe statlarını bugün de tasvip etmiyorum. Alsancak Stadı'nın mutlaka yapılması lazım. Çünkü İzmir'in 100 küsur yıllık spor tarihi orada" ifadelerini kullandı. 
Tire'de inşaatı tamamlanan uluslararası standartlara sahip stadın bir ay içinde açılacağını anlatan Başkan Kocaoğlu, "Stat işi bizim işimiz değil, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün işi. Semt statları ve kulüp statları çok işe yarayacaktır. Bunları desteklememek mümkün değil. Yeri konusunda şehircilik açısından tereddütlerimiz var ama İzmir'in mutlaka 30-35 bin kişilik bir stada ihtiyacı var" diye konuştu.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise sporla gençlerin olumsuz alışkanlıklardan uzak kalmasının sağlanabileceğini ve iyi ahlaklı vatandaş yetiştirilebileceğini dile getirdi. TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş da İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak 55 yıllık geçmişe sahip bir meslek kuruluşunu temsil etmenin getirdiği sorumlulukla son 6 yılda İzmir'in spor ve spor gazeteciliği dünyasına önemli katkılar sağlayacak organizasyonları başlattıklarını söyledi. Okumuş, "İzmir Spor Tarihi Sempozyumu bizi en fazla heyecanlandıran organizasyon. İzmir'in spor tarihi denilince aklımıza kentimizin asırlık spor kulüpleri geliyor. Oysa bu sempozyuma gönderilen bildirilerin konu başlıklarına bakınca aslında bir hazineyle karşı karşıya olduğumuzu göreceğiz" şeklinde konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!