TŞOF Başkanı Apaydın: Teşvik paketi camiamıza bayram müjdesi gibi geldi

Güncelleme Tarihi:

TŞOF Başkanı Apaydın: Teşvik paketi camiamıza bayram müjdesi gibi geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 12:39

TŞOF Başkanı Apaydın: Teşvik paketi camiamıza bayram müjdesi gibi geldi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 'Yatırım Teşvik Paketi' ile şoför esnafının iki bayramı birden yaptığını söyledi. Apaydın, "Yatırım teşvik paketi halkımıza ve camiamıza bayram müjdesi gibi geldi. Bayram tadındaki bu açıklamayı çok olumlu ve ülke ekonomisi için verimli karşılıyoruz.
Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı 'Yatırım Teşvik Paketi' ile ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı yazılır bir açıklama yapan Apaydın, uzun süreden beri şoför esnafının araçlarını yenilemek için ÖTV indirimini beklediğini belirterek, "Açıklanan yatırım teşvik paketi halkımıza ve camiamıza bayram müjdesi gibi geldi. Bayram tadındaki bu açıklamayı çok olumlu ve ülke ekonomisi için verimli karşılıyoruz. Yine buna paralel olarak BAĞ-KUR pirim ödemeleri zamanında yatıran esnafımıza yüzde 5 indirim sağlanması da ikinci bir sevinç kaynağı olmuştur" ifadelerini kullandı.
'ARAÇLARIN YENİLENMESİYLE HİZMETE KALİTE GELECEK'
Şoför camiası olarak yaşı gelmiş, havayı kirleten ve belediyeler tarafından çalışma yaşı sınırlaması getirilen ticari araçlarını uzun zamandan beri yenilemek isteyen ancak fiyatların yüksekliği sebebiyle bir türlü yenileyemeyen sürücüler için 65'inci Hükümet'in aldığı bu kararın iyi bir fırsat olduğunun vurgulayan TŞOF Başkanı Apaydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Camiamız içerisinde en çok Taksici, Dolmuşçu, Halk Otobüsçüsü, Kamyoncu, Kamyonetçi ve Servis aracı olmak üzere tüm ticari araçların yenilenmesinde şoför esnafımızın belini büken ÖTV alınmayacak. Bunun alınması devlete zarar sağlamadığı gibi vergi gelirlerinde artış olacaktır. Araçların yenilenmesi ile üretimde artış olacaktır. Fabrikalar talebe cevap vermek için fazla mesai yapacaklar. Bu da istihdamın artması işsizliğin azalması demektir. Araçların yenilenmesi ile başta turizm sektörü olmak üzere hizmete de kalite gelecektir. Kredilerin önündeki bazı engellerin de aşılması ile esnafımız rahat bir nefes alacak. Böyle bir kararı alarak camiamıza iki bayramı bir arada yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a ve tüm kabine üyelerine şoför esnafı adına teşekkür ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!