TSO’dan Endüstriyel Tarıma Destek

Güncelleme Tarihi:

TSO’dan Endüstriyel Tarıma Destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 16:28

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selehattin Ekicioğlu, tarım işçisi ile beraber

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selehattin Ekicioğlu, endüstriyel tarım ürünü yetiştirme konusunda önemli adım attıklarını söyledi.
Ekicioğlu, öneri ve teşvikleri ile Kırşehir Merkeze bağlı Yeşilli Köyü’nde 600 dönümlük arazide "Salçalık Domates" üretilmeye başlanıldığını bildirdi.
Türkiye’de salçalık domates üretiminin yüzde 40’ını tek başına karşılayan Bursa ve Konya’daki salça fabrikalarının ham maddeye ihtiyaç duyduğunu gören, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, böyle bir üretim yapılması konusunda Yeşilli Köyü Muhtarı Orhan Erol’u yönlendirerek 600 dönüm salçalık domates ekilmesi konusunda teşvik etti.
Yapılan teşvikle ilgili açıklamada bulunan Ekicioğlu, "Kırşehirli çiftçilerimiz, yaşanan kuraklıklar nedeniyle tek ürün yetiştirdikleri için zarar ediyorlardı. Diğer ekim alanlarını azaltarak, domates, şeker pancarı ve soğan gibi endüstriyel alanda ürünler yetiştirmeye yöneltmek istiyoruz. Bu yıl ilimiz merkeze bağlı Yeşilli Köyü’nde 600 dekarlık alana ekim yapılarak, ilimizde salçalık domatesin rahatlıkla üretilebileceğini gördük. Bunun yanında salatalık, marul, kavun, karpuz gibi ürünler de yetiştiriliyor. Yetişen salçalık domatesler, Konya’daki salça fabrikasına gönderilecek.’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!