TSO Başkanı Demirci: Kaz teşvik kapsamında

Güncelleme Tarihi:

TSO Başkanı Demirci: Kaz teşvik kapsamında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 10:36

TSO Başkanı Demirci: Kaz teşvik kapsamında

Haberin Devamı


Deniz BAŞLI/ ARDAHAN (DHA)- Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, hayvancılıkla birlikte arıcılık, kaz ve hindi yetiştiriciliğinin de teşvik kapsamında olduğunu bildirdi.
    Damızlık koç,  teke, damızlık manda düvesi, arıcılık, ipekböcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliğinin Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatan TSO Başkanı Çetin Demirci, şunları söyledi:
    "Bakanlıkça belirlenecek illerde, arıcılık kayıt sistemine kayıtlı en az 30 arılı kovana sahip veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen kişiler yararlanabilecek. Hibe desteği, bal süzme makinası, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı malzemelerini kapsayacak. Desteklemeden yararlanacak yetiştiriciler 3 yıl süre ile faaliyetini sürdürecek. Tebliğ kapsamında Bakanlıkça belirlenen illerde bin adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz ile bin adet kapasiteli ticari hindi işletmeleri desteklenecek.Uygulama rehberinde belirtilen esaslar çerçevesinde yatırım için başvurusu onaylanan yetiştiricilere, damızlık kaz işletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makina, alet ve ekipman alımı, ticari kaz ve hindi işletmelerinde ise yeni kümes yapımı, alet ve ekipman alımı için destekleme ödemesi yapılacak. Destekleme ödemesi, yatırımcı tarafından hayvanların temininin sonrasında gerçekleştirilecek. "

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!