TSK'nın IŞİD'e operasyonunu ABD doğruladı

Güncelleme Tarihi:

TSKnın IŞİDe operasyonunu ABD doğruladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 01:27

AMERİKAN Wall Street Journal gazetesi, iki gün önce Türk basınında çıkan, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı küçük bir timin cumartesi günü Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı operasyon düzenlediği haberini ABD’li yetkililere dayandırarak doğruladı.

Haberin Devamı

Wall Street Journal gazetesine konuşan ismi açıklanmayan yetkililer, haftalardır Türkiye’ye roket saldırısı düzenleyen IŞİD’e yönelik operasyon kapsamında Özel Kuvvetler’e bağlı askerlerin Suriye topraklarına girdiğini belirtti. Operasyon, Türk ordusunun IŞİD’i 98 kilometre uzunluğundaki sınır bölgesinden çıkarma girişiminin bir parçası olarak değerlendirildi.

Haberde operasyonun ayrıntılarına yer verilmedi. Türk yetkililer gazeteye haberle ilgili yorum yapmazken ABD’li yetkililer, Türkiye’nin operasyonla ilgili IŞİD karşıtı koalisyonu bilgilendirdiğini söyledi. Cumartesi günü 15 - 20 kişilik bir timin Suriye’ye girdiği, IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerde yapılan ve 4 saat süren operasyonda, füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık yapıldığı belirtilmişti.

Timin  bölgeye girmesinden önce ABD’nin yanı sıra Rus askeri yetkililerinin de operasyonla ilgili bilgilendirildiği öne sürülmüştü. Türk askerleri, geçen yıl şubat ayında olası bir IŞİD saldırısına karşılık önlem amacıyla Süleyman Şah Türbesi’ni taşımak için Suriye topraklarına girmişti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!